Filistin'e sinemadan bakmak
Examining Palestine through cinema
  1. Tez No: 303987
  2. Yazar: BURCU ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OĞUZ MAKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Filistin, Filistin Sineması, Üçüncü Sinema, Sürgün Sineması, Aksanlı Sinema, Palestine, Palestine Cinema, Third Cinema, Exile Cinema, Accent Cinema
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 258
Özet
Bu tez çalışmasında Filistin Sineması ve onu etkileyen durumlar ana hatlarıyla incelenmiştir. Birinci bölümde Üçüncü Sinema'nın genel özellikleri, ikinci bölümde ise Filistin tarihi ve Filistin Sinemasının tarihi, özellikleri, yaşadığı sorunlar, Filistin Sinemasının öne çıkan yönetmenleri, Filistin'e dair yapılan filmler ve Filistin Sineması ile Üçüncü Sinema ilişkisi incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise Filistin Sineması'nın öne çıkan üç filmi çözümlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Palestine Cinema and the factors that affects it are examined by their guidelines. In the first chapter, main features of the Third Cinema are examined. In the second chapter, history of Palestine and Palestine Cinema are analysed with their features and problems. Major directors of Palestine Cinema, movies about Palestine and the connection between the Third Cinema and Palestine Cinema are alse examined in the second chapter. Three of the major movies of Palestine Cinema are analysed in the third chapter.