Faik Baysal'ın hayatı, sanatı ve eserleri üzerine bir inceleme
A study on Faik Baysal?s life, art and works
  1. Tez No: 304046
  2. Yazar: MUSTAFA AYDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TÖRENEK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyografi, Türk Dili ve Edebiyatı, Biography, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Faik Baysal, roman, şiir, sosyal gerçekçilik, Faik Baysal, novel, poem, social realism
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 590
Özet
Faik Baysal'ın Hayatı, Sanatı ve Eserleri üzerine yapılan bu inceleme dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, Baysal'ın hayatı, sanatı ve sanat anlayışı hakkında bilgi verilmiş; ikinci bölümde, Baysal'ın romancılığı; üçüncü bölümde, Baysal'ın hikâyeciliği, dördüncü bölümde ise, Baysal'ın şiiri incelenmiştir.Sonuç bölümünde, çalışmamızda ulaştığımız neticeler dikkatlere sunulmuştur. Özel isimler, yer isimleri ve eser isimlerini içeren bir dizinin de eklendiği çalışma, kaynakça ve öz geçmişle tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study, which is about Faik Baysal?s life, art and works, consists of four chapters.In the first chapter, information about Baysal?s life, art and sense of art were given; in the second chapter, Baysal?s novel writing and in the third chapter, Baysal?s story writing and in the forth chapter his poetry were investigated.In the final chapter, the results of the study were presented with great care. The study, which was attached a directory consisting of private names, names of places and names of works, was completed with a bibliograph and an autobiography.