Üsküdar ve çevresindeki hastanelerde çalışan personelin iş tatmini ile tutum ve davranışları arasındaki farkın analizi
Analysis of difference between working personnel?s job satisfaction and their attitude & behaviours in üsküdar and around hospitals
  1. Tez No: 304103
  2. Yazar: LEYLA AKSAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, Hospitals, Health Care Management
  6. Anahtar Kelimeler: İş Tatmini, Tutum, Davranış, Örgütsel bağlılık, Jop Satisfaction, Attitude, Behaviour, Organizational Commitment
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu kesitsel araştırma içerisinde, Üsküdar Devlet Hastanesi'nde, Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve Paşabahçe Devlet Hastanesinde çalışan hemşire meslek grubunun, iş tatmin seviyeleri ölçülmüş, bulunan sonuçlar ile çalışanların tutum ve davranışları arasındaki ilişki analiz edilmiştir.Tez çalışmasının ön aşamasında, iş tatmini kavramının tanımına, çalışanlar için önemine, iş tatminini etkileyen bireysel ve örgütsel faktörlere, iş tatmininin olumlu ve olumsuz sonuçlarına ve örgütsel bağlılık ile ilişkisine değinildi.Araştırmanın bulgularına göre; iş tatminini negatif yönde etkileyen bireysel ve örgütsel faktörlerin, çalışanların örgüt içerisindeki tutum ve davranışlarını negatif yönde etkilediği saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this cross-sectional study, the levels of jop satisfaction of nurses working in Üsküdar Public Hospital, Zeynep Kamil Hospital of Women?s Health and Childbirth Education and Research and Paşabahçe Public Hospital has been assessed and the relationship between the findings and the attitudes / behaviour of the workers has been analysed.In the early stages of the study, key issues consisted of the definition of job satisfaction, its importance for workers, the individual and organizational factors that have an effect on job satisfaction, the positive and negative implications of job satisfaction and the relationship of those implications with organizational commitment.According to the research findings, it was determined that individual and organizational factors that have a negative effect on jop satisfaction will, in turn, have a negative effect on the behaviour and attitude of workers within the organization in question.