E ticaretin uluslararası pazarlamaya etkisi
Efficacy of e-trade on international marketing
- Tez No: 304109
- Danışmanlar: PROF. DR. MUHİTTİN KARABULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-Ticaret, Uluslararası, Ticaret, Tüketim, Pazarlama, E-Commerce, International, Trade, Consume, Marketing
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Son yıllarda bilgisayarların evlerimize kadar girmesi ve internet kullanımının yaygınla?ması ile insanlar alışverişlerini evlerinden, oturdukları yerden yapmaya başlamışlardır. insanlar geleneksel alı?kanlıklarından vazgeçip artık tüketimleri için gerekli birçok ürünü internet üzerinden satın almaktadırlar. Bu potansiyeli gören örgütler ürünlerini pazarlayabilmek için internete yönelmi?lerdir. Satıcı ile alıcıyı internet üzerinden bir araya getirip alışverişi sağlama sistemine e-ticaret adı verilmi?tir. E-ticaret son yıllarda geleneksel ticaret araçlarından, modern ticaret araçları ile yapılı?a doğru kaymaya başlamıştır. İnsanlar internete girebilen cep telefonları ile dışarıdayken bile artık alışveriş yapabilmektedir. E-ticaretin satıcı için hem avantajları hem de dezavantajları mevcuttur. Satıcı, kolay ulaşım, bedava reklam ve dışa açılım gibi kolaylıklar sağlamanın yanında, internette herhangi bir yasa ile korunmaması, yanlış yönlendirme gibi olumsuzluklarla karşılaşabilmektedir. E-ticaret sadece şirket ile tüketici arasında olmamaktadır. E-ticaretin, şirket-şirket, şirket - kamu, kamu ? tüketici ve tüketici ? tüketici arasında yapılanları da mevcuttur. E-ticaret son yıllarda küreselleşmenin etkisiyle uluslararası pazaryerleri ve ticaret ilişkileri yaratmaktadır. Bu çalışmada, e-ticaretin, firmaların uluslararası pazarlama faaliyetlerindeki rolü incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
People have started to do their shopping in their houses by not moving anywhere with the entrance of computers into our houses and with the spread of internet usage in recent years. People have given up their traditional habbits and now they?re buying many products online which they need to consume. The organizations which have seen this potential, canalise to internet in order to commercialize their products. The system that brings the purchasers and vendors together online has been called e-commerce. E-commerce has turned from classic commerce tools into modern commerce tools in recent years. People can shop by their cell phones which can access to internet even when they are outside. There are both advantages and disadvangtages of e-commerce for the purchasers. The purchaser gets facilities like easy access, free advertisement and foreign expansion but on the other hand the purchaser can face hitches like not having any legal protection online and misdirections. E-commerce is not only consist of business to customer commerces but also business to business, business to public enterprises, public enterprises to customer and customer to customer type e-commerces exist. E-commerce creates international markets and commerce relations by the effect of globalization in recent years. In this study, the roles of e-commerce in businesses? international marketing activities are examined.