Sağlık afet yönetiminde planlama ve risk analizleri
Planning in health disaster management and risk analyses
- Tez No: 304110
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİM KAZAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Afet Yönetimi, Risk Yönetimi, Planlama, Disaster Management, Risk Management, Planning
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 223
Özet
Bu tez çalışmasında, Sağlık Çalışanlarının afetlere hazırlık seviyeleri incelenmiştir. Çalışmada Sağlık Kurumlarının ve Sağlık Çalışanlarının mesleklerine ve kurumlarına göre afetlere hazır olma düzeyleri incelenmiştir. Tez çalışmasına katılan 363 deneğin mesleklerine, eğitim durumlarına ve kurumlarına göre hazırlık düzeyleri ölçülmüş, mesleki statüsü ve eğitim düzeyi yüksek olanların afetle ilgili hazırlıklarının ve bilgilerinin diğerlerine oranla daha iyi olduğu tespit edilmiştir.Sonuç olarak sağlık kurumlarında statüsü yüksek çalışanların afete ilgili kurumsal çalışmalardan daha fazla haberdar olduğu ve daha ilgili olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
Health workers? level of disaster preparedness was investigated in this thesis study. Health institutions? and health workers? level of disaster preparedness in terms of their profession and their institutions were examined in the study. 363 subjects? level of preparedness was measured according to their profession, education level and institutions and it was found that subjects who have higher profession status and education level were better than the others in terms of disaster preparedness and knowledge.As a result it was found that workers having higher profession status were aware of institutional studies and also they were more concerned with the studies.