Türkiye'de sanat galerilerinin gelişiminin sanat yönetimine etkisi
In fluence the development of art galleries to arts management in Turkey
- Tez No: 304340
- Danışmanlar: PROF. DR. FETHİYE ERBAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Sergi, Sanat Galerisi, Sanat Yönetimi, Yönetici, Exhibition, Art Gallery, Arts Management, Management
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu tezimiz de; Türkiye'de 1945 yılında açılan ilk sanat galerisinden, daha önce Osmanlıya dek uzanan sergi etkinliklerinden; günümüzdeki modern sanat galerine geçiş tarihsel akışı ile incelendi. Bu gelişimin ve değişimin gereksinimi olarak doğan ?Sanat Yönetimi? kavramı da bu bağlamda incelenmiştir. Tezimiz de sanat galerisi kurucu ve yöneticileriyle yapmış olduğuz röportajlar doğrultusunda daha gerçekçi ve bilimsel bir nitelik kazanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis from the art galleria that one of the was opened in 1945 also which is came from Ottoman exhibition events. This act was reviewed with today's modern art gallery. This development and the need for change arising from the“Arts Management”was also examined in this context. In this thesis gained that realistic and scientific qualifications in the interviews which is made with art gallery founder and managements.