KOBİ'lerin kuruluş aşamasında yaşanan temel sorunlar ve çözüm yolları: Kahramanmaraş'ta bir alan çalışması
The main problems which are encountered during the foundation stage of the Small and Medium Size Enterprizes and the solutions for these problems: A fieldwork in Kahramanmaraş
  1. Tez No: 306377
  2. Yazar: EBRU EVLİYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL BAKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim Sorunları, Nepotizm, Özkaynak Yetersizliği, Teminat Sorunu, KOSGEB Destekleri, Yetki Devri, Kurumsallaşma, Stratejik Yönetim, Entrepreneurial problems, nepotizm, own recource deficiency, supports of KOSGEB, hand over of the authority, intitutionalization, stratejical management
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 217
Özet
KOBİ'ler ekonomik yapının en dinamik unsurlarından birisi olmalarına karşın özgün yapılarından kaynaklanan çok önemli sorunları vardır. Özellikle girişimcilerin daha işin başında öz kaynak yetersizliğine dayalı sermaye zayıflıkları onları daha işletmenin kuruluş yıllarında zor durumlara sokmaktadır.Yola çıkış noktası işletmelerin öz sermaye yetersizliği ve girişimciden kaynaklanan yönetim sorunları olan bu araştırmada KOBİ'lerin tanımlarına, özelliklerine, ekonomi içindeki yer ve önemine değinilmiş olup, ayrıca KOBİ'ler için çok önemli olan desteklerden de yeterince bahsedilerek Kahramanmaraş ilindeki KOBİ'ler üzerinde bir uygulama çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Although Small and Medium Size Enterprises (SME?s) are the most dynamic components of the economic structure, they have some major problems due to their original structures. Especially the low capital level which grows out from the deficient own recources causes difficult situations to handle for the enterprising businessmen.In this research, which is basicly depends on the deficiency in own recources and managing problems that are caused by the enterpricing businessmen, the definitions of the SME?s, their properties, their importance and positions in economical structure were mentioned, and also the problems and their solutions were examined. Besides, the supports which are quite important for the SME?s were also taken under consideration and an applicational research have been performed.