Anadolu öğretmen lisesi öğretemenlik meslek bilgisi derslerinin değerlendirlimesi
The Anatolian teacher training high school vocational knowledge courses Evaluation
- Tez No: 306512
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Anadolu Öğretmen Lisesi, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri, cinsiyet, sınıf düzeyi, Anatolian Teacher High School, Teacher Vocational Courses Information, gender, class level
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bu araştırmanın amacı Anadolu Öğretmen Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin Öğretmenlik Meslek Derslerine kar?ı tutumlarını belirlemektir. Bu ara?tırma betimsel bir araştırmadır. Bu araştırmanın evreni Istanbul'da yer alan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileridir. Bu araştırmanın örneklemi ise bu okullarda yer alan 11. ve 12. sınıf öğrencilerinden tesadüfi olarak seçilen öğrencilerdir. Anket ile elde edilen bilgiler ilişkisiz grup t testi ile incelenmiş ve bulgular elde edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre, cinsiyete göre erkekler lehine, sınıf düzeyine göre 11. sınıflar lehine farklılaşma tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this survey, 11 Anatolian Teacher High School and 12 class of students to determine attitudes to the Teaching Profession Course. This research is descriptive research. This research student of the universe are Istanbulda the Anatolian Teacher High School. This research in this school in the 11th sample and 12 class students are the students selected as random. The information obtained by the survey group of unrelated and were examined by t test findings have been obtained. According to the findings obtained, according to gender in favor of men,according to the 11th class level was determined in favor of different classes.