Şeref Çetin Topluluğu ve Sokak Tiyatrosu
Şeref Çetin Troupe and Street Theatre
  1. Tez No: 306548
  2. Yazar: HACI AHMET HABİP
  3. Danışmanlar: DOÇ. BURAK BUYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Şeref Çetin, Tiyatro, Sokak Tiyatrosu, Pantomime, Happining, Politik Tiyatro, Şeref Çetin Topluluğu ve Sokak Tiyatrosu, Şeref Çetin, Theatre, Street Theatre, Pantomime, Happining, Political Theatre, The crow, Şeref Çetin Society and Street Theatre
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
Tez projesi olarak ?Şeref Çetin Topluluğu ve Sokak Tiyatrosu? başlıklı bir belgesel film ortaya çıkmıştır.Bu çalışmanın birinci bölümünde Tiyatronun genel çerçevesi içerisinde Sokak Tiyatrosunu ve kolları olan Pantomime, Happining, Politik Tiyatro hakkında bilgiler içermektedir.İkinci bölümde ise Şeref Çetin Topluluğu Ve Sokak Tiyatrosu `n un amacı, gelişimi, görevleri, içinde barındırdığı duvarlar ve iç dinamiği kısaca sokak tiyatronun yapısının işlenmesini Şeref Çetin Topluluğu Ve Sokak Tiyatrosu`n da göreceğiz. Bununla beraber tiyatro kavramına ve Sokak tiyatrosuna kattıkları ve anlaşılabilir bir hale forma nasıl bir grup tarafından değiştirildiğini çok basit bir şekilde göstermektedir. Bu belgesel'in en önemli görevlerinden birisi halkı sosyal sorumluluk projelerinin içine sokmak halkın sosyal bir yapı olduğunu vurgulayarak farkındalık sağlamsı ve bu hizmeti ücretsiz yaparak kalıcı ve devamlılık sağlamasıdır.
Özet (Çeviri)
As a Thesis project titled as "Şeref Çetin Topluluğu ve Sokak Tiyatrosu? appeared in a documentary film.In the first part of this study is the general framework of the theater and its tributaries, the Pantomime Theater in the Street, Happining, contains information on Political Theatre.In the second part, Seref Cetin Society and Street Theatre 's goal is the development, functions, hosts the walls and the internal dynamics within the structure of the processing of short street theater Seref Cetin Society and we will see the concept of street theater, In addition to this and understandable replaced by a group how to make the form of a very simple way is one of the most important tasks is shown. This documentary's one of the most important goal is people into the social responsibility projects, stressing that the provides public awareness of the social structure and continuity is that and permanently by doing this service for free.