Mesleki eğitimde öğrenci altyapısının öğrenci eğitim başarısına etkisinin veri madenciliği yöntemleriyle ortaya çıkarılması
Discovery of the effect of student backgrounds on student success in vocational education by data mining techniques
- Tez No: 307433
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKHAN SİLAHTAROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Information and Records Management, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Veri Madenciliği, Mesleki Eğitim, Başarıyı Etkileyen Faktörler, Data Mining, Vocational Education, Factors affecting the success of
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Öğrencilerin öğrenme faaliyetlerinin artırılması ve başarılı olmaya yönlendirilmesi, doğru bir analiz ve değerlendirme ile mümkün olmaktadır. Eğitim ve öğretim sürecinde başarıyı doğru bir şekilde ölçerken eğitim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencinin alt yapısı ve sosyal çevresiyle etkileşimi en önemli unsurların başında gelmektedir. Öğrencinin hem bugünkü başarısını tespit etmek hem de gelecekteki başarısı hakkında yorum yapmak için ayrıntılı bir inceleme yapmak gerekir. Bu çalışmada meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin başarısına etki eden ?öğrenci alt yapısının? veri madenciliği yöntemleri kullanılarak tespit edilmesi hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
It is possible to enrich learning activities of students and direct them to be successful via a correct analysis and assesment. During the measuring success in educational and teaching processes, to make a correct detection on educational background of student and noting the interaction of student with environment besides educational activities comes at beginning of the most important factors. It will be possible to evaluate the current success and predict the future success with an elaborate investigation. The aim of this study is to determine ?educational background of student? factor effecting the success of students in vocational high school by data mining methods.