Performans değerlemesi ve ücret yönetimi arasındaki ilişki: TEB Çağrı Merkezi örneği
The relationship between performance appraisal and management fee: The case of TEB Call Center
  1. Tez No: 308938
  2. Yazar: TUBA KALYONCU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYTÜL ÇOLAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Performans Değerlemesi, Ücret Yönetimi, Performance Evaluation, Management Fee
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 189
Özet
Performans değerleme insan kaynakları yönetiminin en önemli işlevleri arasındadır. Performans değerlemeyi; kişinin herhangi bir konudaki etkinliğini ve başarı düzeyini belirlemeye yönelik çalışmalar oluşturmaktadır. Etkinlik düzeyi ve başarıyı ölçmek ise oldukça zor bir iştir. Bu zorluğun başlıca nedeni, söz konusu olanın bir insana yönelik değerlendirme olmasıdır. Diğer bir zorluk ise performans veya başarının subjektif bir kavram olmasıdır.İşletmeler, artan rekabet koşullarına ve değişen çevre koşullarına uyum sağlayabilmek için, performans ölçüm sistemlerinin tasarımını da yeniden değerlendirmektedirler. İşletmeler performans ölçüm sistemlerinin tasarımında örgütsel performansın yanı sıra çalışanların performanslarını da dikkate almaktadırlar.Bu çalışmada performansa göre ücretlemeye ilişkin çalışanların bakış açılarının ortaya konulması hedeflenilmektedir. Tezin teorik bölümünde performans değerlendirilmesi, performansa göre ücretlendirme ve performansa göre ücretlendirmede yapılan hatalar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Performance appraisal in human resource management are among the most important functions. To performance appraisal, the person in any matter to determine the degree of effectiveness and success of efforts constituted. To measure the level of activity and success is quite a difficult job. The main cause of these difficulties, the question is what is a human-oriented evaluation. Another difficulty is a subjective concept that is performance or achievements.Businesses are increasingly competitive conditions and to adapt to changing environmental conditions, re-assess the design of performance measurement systems. Business performance measurement systems as well as the staff's performance also was taken into consideration in the design of organizational performance.This study compared the performance of employees' perspectives on ücretlemeye hedeflenilmektedir prove. Theoretical part of the thesis, performance evaluation, performance-based pricing, and monetize by performance errors, tried to explain the problems and solutions.