An analysis of leader-media conflicts through center-periphery paradigm: Comparing media reactions after Davos upheaval of R. T. Erdogan and Durban-II speech of M. Ahmadinejad
Lider ve medya arası çatışmaların merkez-çevre paradigması çerçevesinde incelenmesi: Davos sonrası R. T. Erdoğan'a verilen medya tepkileri ile Durban-II konuşması sonrası Ahmedinejad'a verilen medya tepkilerinin karşılaştırılması
  1. Tez No: 309052
  2. Yazar: CİHAN KILIÇ
  3. Danışmanlar: DR. AYŞE BETÜL ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: medya, uyusmazlık, merkez-çevre, leader-media conflict, center-periphery
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
29 Ocak 2009 tarihinde Türkiye Cumhuriyet başbakanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail cumhurbaşkanı Simon Peres ile münazarası sırasında moderatör konuşmasına izin vermeyince Uluslararası Davos Konsferası'nı terk etmişti. 20 Nisan 2009 tarihinde ise Iran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Birleşmiş Milletler Irkçılığa Karşı Durban Gözden Geçirme Konferansında yaptığı konuşma sırasında 23 ülkenin delegeleri konferansı terk etti.Bu çalışmanın amacı lider-medya çatışmaları ve merkez-çevre ilişkileri arasında bir bağlantı olup olmadığının değerlendirilmesidir. Böyle bir sorgulamanın amacı günümüz lider-medya çatışmalarına daha derin bir anlayış sağlayıp daha sağlıklı bir çözümleme sunulmasını olası kılmaktır.Çalışmanın sonuçları göstermektedir ki lider-medya çatışmalarının sürecinde merkez-çevre söylemi ile paralellikler oluşmaktadır. Tarihi travmalar ve değer farklılıkları lider-medya arası çatışmanın sürecini etkilemektedir
Özet (Çeviri)
On January 29, 2009, at the Davos International Meeting, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan stormed out after the moderator didn?t allow him to speak during a debate with the Israelipresident Simon Peres. Iranian president Mahmoud Ahmadinejad spoke at the United Nations Durban Review Conference on Racism on April 20, 2009. Delegates from twenty-three countries walked out of Iranian President Mahmoud Ahmadinejad?s speech at the UN Durban Review Conference held in Geneva in response to his remarks.The purpose of this study is to endeavor a question a possible link between leader-media conflicts and center-periphery dynamics. The main aim of such exploration is to provide a better understanding to current leader-media conflicts thus pursue a better resolution. The results of the research suggest that there is a certain parallelism between leader-media and center-periphery conflicts. Historical traumas and value differences affect the course of conflict between a leader and the media