Turizm sektöründe reklam ve halkla faaliyetlerinin tüketici satınalma davranışına etkisi: Ayvalık'ı ziyaret eden yerli turistler üzerine bir araştırma
Effects of the advertising and public relations activities on consumer purchasing behaviour in tourism sector: A research on domestic tourists who visit to Ayvalık
  1. Tez No: 311847
  2. Yazar: MERYEM HACIMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEBAHATTİN KARAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Turist, Reklam, Halkla İlişkiler, Satınalma Karar Süreci, Tourism, Tourist, Advertising, Public Relations, The Process of Purchasing Decision
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmanın amacı, reklam ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin turizm sektöründe tüketici satın alma ve karar sürecine olan etkisini belirlemektir.Çalışmanın yazın kısmında, halkla ilişkiler kavramı, halkla ilişkiler, reklam ve tüketici ile turistik tüketici kavramlarının analizi yapılmış, reklam ve halkla ilişkilerin tarihsel gelişim sürecinden, araçlarından ve amaçlarından bahsedilmiş; son olarak ise tüketici satın alma karar sürecine değinilmiştir.Çalışmanın üçüncü bölümünde, Ayvalık'ı ziyaret eden turistler üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Dördüncü bölümde ise; bu araştırmadan elde edilen bulgu ve yorumlar ortaya konulmuştur. Son olarak, bulgu ve yorumlardan hareketle,sektör paylaşanlarına yönelik öneriler geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to determine the effect of advertising and public relations activities on the consumer purchasing decision process in tourism industry.In the literature part of the study, the concepts of public relations, public relations and advertising, consumer and tourist consumer are analyzed; historical development of advertising and public relations, their tools and objectives are mentioned; finally consumer purchasing decision process is discussed.In the third part of the study, a research on domestic tourists who visit to Ayvalık is examined. In the fourth part, findings and comments derived from the implementation process are presented. Finally, the results obtained from the findings and comments are stated and recommendations are made based on these results.