Tuhaf Alan: Sessizlik ile iletişim üzerine bir sahneleme denemesi
The Odd Space: A study of staging onto silence with communication
  1. Tez No: 312564
  2. Yazar: BURCU CANAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÇİLER DURSUN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Felsefe, İletişim Bilimleri, Philosophy, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Sessizlik, Blanchot, Derrida, Nietzsche, Beckett, Silence, Blanchot, Derrida, Nietzsche, Beckett
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 254
Özet
Tuhaf Alan (Sessizlik); iletişim ile sessizlik üzerine bir sahneleme denemesidir. Çalışma sessizliği yazmayı değil; sessizliğe yazmayı imlemektedir. Yazı ve sahne birbirleriyle etkileşimde bulunan uzamlar olarak ele alınmıştır. Bu tez sessizliği; diğer sessizlik incelemelerinden farklı bir biçimde çalışmıştır. Yazma denemesi; Blanchot, Derrida, Nietzsche ve Beckett'in çalışmalarını her bir düşünüre göre sessizliği inceleyerek değil; sessizliği düşünürlerden çekip alınan sözlerle sahneleyerek ele almıştır.
Özet (Çeviri)
The Odd Space (Silence) is a study of staging onto silence with communication. This dissertation is not a writing about silence; but a writing onto silence. The Writing and the Stage are considered as spaces that are connected with eachother. Unlike the other studies of silence, this dissertation studied silence in a different way. A study of writing is not a study of silence according to Blanchot, Derrida, Nietzsche and Beckett; but it is a study which stages silence with selected writings of these thinkers.