Giresun ili zerkonidlerinin (acarı, mesostıgmata, zerconıdae) sistematik yönden incelenmesi
Systematical investigation of Giresun province zerconids (acari, mesostigmata, zerconidae)
  1. Tez No: 316574
  2. Yazar: MURAT ÖZTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAŞİT URHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Acari, Zerconidae, Sistematik, Giresun, Türkiye, Acari, Zerconidae, Systematic, Giresun, Turkey
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Zooloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 162
Özet
ÖZETGİRESUN İLİ ZERKONİDLERİNİN (ACARI, MESOSTIGMATA,ZERCONIDAE) SİSTEMATİK YÖNDEN İNCELENMESİBu çalışmada, Aralık 2009 ? Nisan 2011 tarihleri arasında Giresun ilinden toplananzerkonid akarları değerlendirilmiş ve bu örneklerden iki cinse ait 19 tür tespitedilmiştir. Bunlardan; Zercon karadaghiensis Türkiye faunası için yeni kayıttır. Z.bulancakensis sp.n., Z. mirabilis sp.n., Z. imperfectsetosus sp.n., Prozerconimperceptus sp.n. ve P. giresunensis sp.n. ise bilim dünyası için yeni türlerdir.Teşhis edilen türlerin örneklerimiz üzerinden şekilleri çizilmiş, fotoğrafları çekilmiş,ölçümleri yapılmış, tanımları gözden geçirilmiş ve dünyadaki yayılışları verilmiştir.Ayrıca, ülkemizden bilinen türler için teşhis anahtarları düzenlenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARYSYSTEMATICAL INVESTIGATION OF GİRESUN PROVINCEZERKONIDS (ACARI, MESOSTIGMATA, ZERCONIDAE)In this study, December 2009 ? April 2011 to determine it has been evaluated thezerconid mites collected from Giresun province and described 19 species belongingtwo genera from this material. Of these, Zercon karadaghiensis is new records forthe fauna of Turkey. Z. bulancakensis sp.n., Z. mirabilis sp.n., Z. imperfectsetosussp.n., Prozercon imperceptus sp.n. and P. giresunensis sp.n. are new to science.On the basis of drawings made from the collected specimens, photographs are taken,the descriptions and measurements of 19 species have been given and theirgeographic distribution are given. Additionaly, the identification keys to the knownspecies of Turkey have been arranged.