Kompozit yapıda pomza agregası içeren köpük betonun özellikleri ve teknik parametrelerinin irdelenmesi
Investigation of characteristics and technical parameters of foam concrete containing pumice aggregates in composite structures
- Tez No: 318164
- Danışmanlar: PROF. DR. LÜTFULLAH GÜNDÜZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Kompozit, Köpük Beton, Yalıtım, Pomza, Composite, Foam Concrete, Insulation, Pumice
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Teknolojik özellikleri ve birçok endüstriyel hammadde türüne göre değişik avantajlara sahip olan hafif agregalar, artan bir eğilimle farklı endüstri dallarında yaygın kullanım alanı bulmaktadır.Son yıllarda, özellikle ısı yalıtımı ve birim ağırlığı bakımından normal betona nazaran oldukça büyük avantajlara sahip olan köpük betonlar, gittikçe artan bir eğilimle kullanım alanı bulmaya başlamıştır. Bu malzemelerin hafifliğin temel unsur olmasının yanında, malzemenin doğal bir malzeme olması ve ısısal konforun sağlanması gibi özelliklerin bulunması tercih edilir.Ülkemizde kompozit yapıya sahip malzemeler ve bu malzemerin teknik özelliklerin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar son yıllarda önem kazanmıştır. Tez kapsamında, Kayseri bölgesi pomza agregası kullanılarak kompozit yapıda polimerik selülozik bileşenli köpük beton üretimi amaçlanmıştır. Bu amaçla üretilen numunelerin üzerinde ilgili ulusal ve uluslar arası standartlar kapsamında birtakım teknik analizler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Due to technological properties and different technical advantages comparing to a number of industrial raw materials, lightweight aggregates is finding new application areas in different industries widespread.In recent years, foam concrete is getting attention in terms of advantages of insulation and less unit weight compared to the normal concrete for construction industry. In addition to being lighweight, these materials are preferred because of being natural and providing thermal comfort.In our country, research studies on composite structure and development of their technical properties are enhanced in recent years. The aim of this study is production of composite structured foam concrete with polymeric cellulosic component by using Kayseri pumice aggregates. Certain technical analysis of samples were performed according to the relevant national and international standards.