Genelleştirilmiş ağırlıklı Morrey uzaylarında bir sınıf altlineer operatörlerin sınırlılığı ve bazı uygulamaları
Boundedness of some classes of sublinear operators on generalized weighted Morrey spaces and some applications
- Tez No: 318212
- Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN ŞERBETÇİ, PROF. DR. VAGİF S. GULİYEV
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Genelleştirilmiş Morrey uzayları, genelleştirilmiş ağırlıklı Morrey uzayları, altlineer operatörler, komütatör, Generalized Morrey spaces, generalized weighted Morrey spaces, sublinear operators, commutator
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZETDoktora TeziGENELLEŞTİRİLMİŞ AĞIRLIKLI MORREY UZAYLARINDA BİR SINIF ALTLİNEER OPERATÖRLERİN SINIRLILIĞI VE BAZI UYGULAMALARITurhan KARAMANAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Ayhan ŞERBETÇİEş Danışman: Prof. Dr. Vagif S. GULİYEVBu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, giriş kısmına ayrılmıştır ve burada tez hakkında genel bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde ileri bölümlerde gerekli olan temel kavramlar ve tanımlar verilmiştir. Üçüncü bölümde, genelleştirilmiş Morrey uzaylarında altlineer ve altlineer komütatör operatörlerin sınırlılığı elde edilmiştir. Dördüncü bölümde, genelleştirilmiş ağırlıklı Morrey uzaylarında altlineer ve altlineer komütatör operatörlerin sınırlılığı elde edilmiştir. Beşinci bölümde, elde edilen sonuçların bazı uygulamaları verilmiştir.Temmuz 2012, 71 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPh.D. ThesisBOUNDEDNESS OF SOME CLASSES OF SUBLINEAR OPERATORS ON GENERALIZED WEIGHTED MORREY SPACES AND SOME APPLICATIONSTurhan KARAMANAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of MathematicsSupervisor: Prof. Dr. Ayhan ŞERBETÇİCo-Supervisor: Prof. Dr. Vagif S. GULİYEVThis thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to the introduction and general information about thesis are given. In the second chapter, basic concepts and definitions which are needed in the further chapters are given. In the third chapter, boundedness of sublinear and sublinear commutator operators are obtained in generalized Morey spaces. In the fourth chapter, boundedness of sublinear and sublinear commutator operators are obtained in generalized weighted Morey spaces. In the fifth chapter, some applications of obtained results are given.July 2012, 71 pages