Orthogonal polynomials and stochastic integrals
Ortogonal polinomlar ve stokastik integraller
  1. Tez No: 318653
  2. Yazar: HANDE OKUMUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALEXEY LUKASHOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Ortogonal polinomlar için genelleştirici fonksiyonlar, Renormalizasyon metodu, Stokastik süreç, Klasik ortogonal polinomlar, Generating functions for orthogonal polynomaials, renormalization method, stochastic processes, classical orthogonal polynomials
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Çok uzun zamandır olasılık teorisi ile ortogonal polinomlar arasındaki yakın ilişki bilinmektedir. Bu çalışmanın ana amacı stokastik süreçler ile ortogonal polinomlar ve ortogonal polinomların genelleştirici fornksiyonları ve beklenen değer ile ilgili detaylı bir inceleme verilmektedir. Bu tezde Bernstein-Szegö polinomları için yeni nir genelleştirici fonksiyon tanımlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
It has been known for a long time that there is close connection between probability theory and orthogonal polynomials. The purpose of this study is to give a detailed survey of several such connections, namely between stochastic processes and orthogonal polynomials, generating functions for orthogonal polynomials and expectations. A new generating function for a class of orthogonal polynomials (Bernstein-Szegö) is presented.