10 haftalık antrenmanın ilköğretim küçükler kategorisinde futbol oynayan öğrencilerin kuvvet, dayanıklılık ve esneklik düzeyleri üzerine etkisinin araştırılması
Researching the strength, endurance, and flexibility levels effect of training program with ten weeks duration on junior category of primary school students playing football
  1. Tez No: 319223
  2. Yazar: ÜMİT ERCAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARSLAN KALKAVAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol, Aerobik Kapasite, Dayanıklılık, Football, Aerobic Capacity, Endurance
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZETErcan, Ü. 10 Haftalık Antrenmanın İlköğretim Küçükler Kategorisinde Futbol Oynayan Öğrencilerin Kuvvet, Dayanıklılık ve Esneklik Düzeyleri Üzerine Etkisinin Araştırılması, Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi Programı Yüksek Lisans Tezi. Kütahya, 2012. Bu çalışmanın amacı; on haftalık çalışmanın ilköğretim küçükler kategorisinde futbol oynayan 10-12 yaş grubu çocukların şınav, mekik, patlayıcı kuvvetleri, dayanıklılıkları ve esneklikleri üzerindeki etkisinin araştırılmasıdır.Bu araştırmada Yalova Çınarcık İlçesi Hüdaverdi Aydın İlköğretim Okulu ve ilköğretim küçükler kategorisinde futbol oynayan 5.ve 6. sınıflarda okuyan 11-12 yaşındaki erkek çocuklar çalışma evreni olarak belirlenmiştir. Örneklem grubu olarak Hüdaverdi Aydın İlköğretim Okulu'nda okuyan 11 ve 12 yaş grubu erkek çocuklar üzerinde uygulanmıştır. Çalışma kapsamında Beden Eğitimi öğretmenlerinden oluşan 3 kişilik ekiple hafta içinde her günde spor salonunda, birinci gün yaş, boy, kilo, uzan, eriş testi, şınav ve mekik ölçümleri, ikinci gün dikey sıçrama ve uzun atlama, üçüncü gün de mekik koşusu ölçümleri alındı. İstatistiksel olarak tekrarlı ölçümler arasında bir fark bulunup bulunmadığını belirlemede ?=0.05 olarak alındı. Tekrarlı ölçümlerde t testi kullanıldı.Test sonuçları boy, şınav, mekik, durarak uzun atlama, mekik koşusu ve esnekliliğe ait tekrarlı ölçümler arasındaki farkın anlamlı olduğunu gösterdi. Dikey sıçrama ve vücut ağırlığı 1. ve 2. ölçümleri arasındaki fark bulunmasına rağmen, bu farklar istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTErcan, Ü. Researching The Strength, Endurance, and Flexibility Levels Effect of Training Program With Ten Weeks Duration on Junior Category of Primary School Students Playing Football, Dumlupınar University, Institute of Health Science, Department of Physical Education and Sport, Master Thesis, Kütahya, 2012. The aim of this study is to investigate the effect of training with ten weeks duration on push-up, shuttle, shuttle run test, exploder forces, endurance, and flexibility of students who play football team in elementary mini-football league.In this research?s 11-12 years old students in fifth and sixth classes in Hüdaverdi Aydın Elementary School who play football in Elementary Mini-Football League determined as study population. This study was applied in 11-12 years old boys in Hüdaverdi Aydın Elementary School as sampling group. In this research, age, weight, length, vertical jump test, reach, press-up, shuttle test were took in first day, and vertical jump and long jump were took in second day, and shuttle-run test was took in third day by 3 Physical Sport and Education teachers. To determine difference between repeated measures, ? was calculated as 0.05. t test was used in repeated measures.Test results have showed that the differences between repeated measurements for height, push-ups, sit-ups, standing long jump, shuttle run and flexibility were found statistically significant. Although there are differences between for the first and the second measurements for vertical jump and body weight, these differences were not statistically significant.