Ali Özkan Manav'ın yaratıcılığı ve yapıtları
Creativity of Ali Özkan Manav and his works
  1. Tez No: 320075
  2. Yazar: PERİHAN KIVANÇ OTO
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YILMAZ AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Özkan Manav, besteci, kompozisyon, Özkan Manav, composer, composition
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzikoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Araştırmam Ali Özkan Manav'ın biyografisi, müzikal gelişimi, kompozisyon eğitimi, kullandığı teknikler, başlıca yapıtları ve eser analizleri'ni içeren üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde Genç Kuşak Bestecileri'nden biri olan Ali Özkan Manav'ın biyografisi, gelişimde etkili olan öğretmenlerine ve kısa anekdotlara yer verilmiştir. , Amerika'da aldığı eğitim ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndaki görevi'ne yer verilmiştir.İkinci bölümde bestecinin yaratıcılığı yer almaktadır. Manav'ın yapıtlarına genel olarak değinilmiştir. Bestecinin eserleri nota örnekleri verilerek incelenmiştir. Manav'ın aldığı ödüller ve yapıtlarını yorumlayanlar da bu bölümde yer almaktadır. Genç Kuşak Türk Bestecilerinden Hasan Uçarsu ve Mehmet Nemutlu ile stilleri karşılaştırılmıştır.Araştırmamın son bölümünde besteciye ait eser dizini, diskografi, yayımlanmış yazıları yer almaktadır. Ekler bölümünde bestecinin ?Gezintiler? adlı eseri yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
My research is comprised of three sections : biyography of Özkan Manav, his musical evolution and education on composition; techniques he uses his main compositions and analyses of those compositions followed by the research of some selected partitions.In the first section, I detailed the composers background, personal musical history and the teachers who had influence on his development, together with anectodes from Özkan Manav?s experience. This section also mentions his education in the United States of America and his work on contemporary music.The second section contains Manav?s compositions, the musicians who performed his compositions and his style is compared with the styles of Contemporary Turkish Composers, Hasan Uçarsu and Mehmet Nemutlu.Composer?s musical index, discography and the partition of ?Wanderings?, take place in the last section of this study.