Fatherhood experiences of lower-middle class men: The case of Eskisehir
Alt orta sınıf erkeklerin babalık deneyimleri: Eskişehir örneği
- Tez No: 321079
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CEYLAN TOKLUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Babalık, Erkeklik, Hegemonik Erkeklik, Erkeklik Çalışmaları, Feminizm, Fatherhood, Masculinity, Hegemonic Masculinity, Masculinity Studies, Feminism
- Yıl: 2012
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
Kadınlık gibi erkeklik de tek bir şekilde var olan bir durum değildir; toplum içinde farklı erkeklikler ve bu nedenle de farklı babalıklar görülmektedir. Tarihsel, kültürel, ekonomik ve toplumsal faktörler erkeklerin babalık deneyimlerini farklı açılardan etkilemektedir. Bu çalışmada, amaç Eskişehir'de yaşayan ve en az bir oğlu olan alt orta sınıf erkeklerin babalık deneyimleri analiz etmektir. Bu bakış açısı ile erkeklerin oğulları ve kendi babaları ile olan ilişkileri bu tezin ana sorunsalını oluşturmaktadır. Bu nedenle erken çocukluk dönemi, ergenlik dönemi, eğitim hayatı, iş hayatı ve aile içi işbölümü gibi farklı konular ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Like femininity, there is not one type of masculinity. Since there are different kinds of masculinities, there are also various types of fatherhood. Historical, cultural, economic, and social factors can affect fatherhood experiences in different ways. The aim of this thesis is to analyze the fatherhood experiences of lower-middle class men who live in Eskişehir and have at least one son. Within this context men?s relations with their sons and their fathers will be the focus of this study. Issues such as early childhood experiences, maturity, work life, education life, and domestic division of labor will also be included with reference to the fatherhood experiences of the men in the sample.