Pazarlama etiğinin bir boyutu olarak tüketicilerin reklamlara yönelik etik algısının değerlendirilmesi
The assesment of consumers' perception of ethics towards advertisements as a dimensions of marketing ethics
  1. Tez No: 321827
  2. Yazar: ÖZLEM TOLUK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. A. HÜSREV EROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Etik, Pazarlama Etiği, Reklam, Reklam etiği, Ethic, Marketing Ethic, Advertisement, Advertisement Ethics
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Birinci bölümde etik-ahlak ilişkisi etik türleri ve etik yaklaşımlar açıklanmış. Etik kodlar ve etik karar alma modelleri verilmiştir.İkinci bölümde, pazarlama etiğinin kavramsal incelemesi yapılmış, önemi ve gerekliliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur. Diğer taraftan pazarlamada etik karar alma modelleri yazın taranarak açıklanmıştır.Çalışmanın üçüncü bölümünde alan tartışmasının detayları hakkında bilgi verilmiştir. Araştırmanın modeli, evren ve örneklem, veri toplama aracı ve tekniği ve araştırma verilerinin analizine ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur.Çalışmanın dördüncü bölümünde, alan araştırmasının sonucu elde edilen veriler değişik istatistik analiz yöntemleri ile test edilmiş ve öneriler geliştirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Ethical and moral concepts were examined in the first chapter. In addition, the ethicallevels, is types, and theories are included here. In addition, models of ethical decision making were mentioned in this chapter.The chapter two is about ethics in marketing, ethical decison making models in marketing.Conceptual reviews of marketing ethics were made;its importance and neccessity were assessed.On the other hand,the ethical decision making models in marketing was explained through literature.In the third part of the study,information on details of field research was given. The resaerch model,sample and universe,dat collection tool and technique and asssesments related to the analysis of research data were made.In the fourth part of the study,data obtained by field survey were tested through various statistical analysis methods,findings and interpretations were made.In the last of the study,considering the findings,the results were evaluated and recommendations were attempted to be developed.