İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin Avrupa Birliğinin eğitimle ilgili amaçları hakkındaki görüşleri
Primary School teachers? opinions about educational goals of European Union
  1. Tez No: 322480
  2. Yazar: SALİH SELÇUK KOSER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Avrupa Birliği Eğitim Amaçl, European Union, Educational Goals of European Union
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 226
Özet
Bu araştırmada ilköğretimde görev yapan öğretmenlerin Avrupa Birliği'nin eğitim amaçlarına dair görüşlerini tespit etmek amaçlanmıştır.Tarama modeline göre yapılan bu araştırmada, öncelikli olarak literatür taraması yapılmış daha sonra veri toplama aracı olarak kullanılan anket geliştirilmiştir. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra araştırmanın uygulama aşamasına geçilmiştir. Araştırmanın uygulanması İstanbul ilinin Ümraniye ilçesindeki 15 ilköğretim okulunda görev yapan 560 öğretmenle gerçekleştirilmiştir. Anketin ilk bölümünde kişisel bilgilerden oluşan 4 soruluk bilgi formu yer almakta, ikinci bölümde `öğretmenlerin AB'nin eğitim amaçlarına dair görüşlerini ve üçüncü bölümde eklemek istedikleri görüşleri bulunmaktadır.Araştırmanın verileri toplandıktan sonra gerekli analiz işlemleri yapılmıştır. Bu kapsamda öğretmenlerin Avrupa Birliği'nin eğitim amaçlarına dair görüşleri ayrıntılı olarak analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this research, it is aimed to ascertain primary school teachers? opinions about educational goals of European Union.Descriptive method is used in this research. In this survey, initially literature search has been made and after that to collect data a questionnaire form was developed. Subsequent to the completion of these phases, implementation phase was started. This survey was carried out with 560 teachers who were working in 15 primary schools in Umraniye district of Istanbul. In the first part of the questionnaire, 4 questions for personal information take place, the second part consists of questions that aim to ascertain ?the opinions of teachers about educational goals of European Union? and the third part is left for other opinions, if they want to add.After gathering the survey data, essential analysis methods has been carried out and the opinions of teachers about educational goals of European Union are analyzed comprehensively.