Bölünebilme ve modüler aritmetik konularının öğrenciler tarafından kavranma analizi
The comprehension analysis of divisibility and modular arithmethics subjects by the students
  1. Tez No: 322638
  2. Yazar: EMRE ERTUĞRUL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. E. MEHMET ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Bölünebilme, modüler aritmetik, lise, öğrenme teknikleri, Divisibility, modular arithmetic
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Çalışmada ilk olarak öğrenmenin tanımlarına yer verilmiştir. Çeşitli bilim insanlarının ve araştırmacıların görüşlerine ve araştırmalarına değinilmiştir. Öğrenme tanımları, metodları ve kaynaklarından örnekler verilmiş, motivasyonun öğrenmedeki etkisine vurgu yapılmıştır. Daha sonraki kısımlarda ise matematik eğitimine ve ülkemizde bu konuda yaşanan sıkıntılar ele alınmıştır. Çeşitli lise türleri incelenmiş, bu okulların sistemlerinden ve bu okullarda verilen matematik eğitiminden söz edilmiştir. Ayrıca öğrenciler üzerinde inceledğimiz iki konunun lise ve dershane kitaplarındaki anlatılışı verilmiş ve bu kitaplardan öğrencilere sorular yöneltilmiştir. Öğrencilerden verilen soruları çözmeleri ve çözümü nasıl yaptıklarını çözümün yanına açıklamaları istenmiştir. Bu çalışmada Kocaeli'nin Gebze, Çayırova, Darıca, Dilovası ve İzmit Merkez ilçelerindeki çeşitli ortaöğretim kurumları ve dershanelerinde eğitim - öğretim gören 35 lise öğrencisiyle çalışılmıştır. Yararlı bir eser olması dileklerimizle.
Özet (Çeviri)
At first, some of definitions of learning are given. Various views and research of scientists and researchers are mentioned. Learning definitions, sources, methods and examples given, the effect of motivation in learning is emphasized. The next sections of mathematics education in our country and the difficulties in this matter is discussed. A variety of examine the types of high school, this school system and the mathematics education in these schools that was. In addition, we examine these two topics on the high school students and students with course textbooks given and questions are asked from these books. Students are given questions solution and the solution next to the descriptions of how they were asked to solve. In this study, Kocaeli's Gebze, Cayirova, Darica, Dilovasi and İzmit districts, and various secondary education institution education course of 35 students who are employed. Hope to be useful.