Karbazol birimi içeren imin polimerlerinin sentezi ve karakterizasyonu
Synthesis and characterization of imine polymers containing carbazole unit
- Tez No: 322955
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMET KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Karbazol, Schiff Bazları, Poliiminler, Termal Özellikler, Carbazole, Schiff Bases, Polyimines, Thermal Properties
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalışmada, 3-hidroksi benzaldehit, 4-hidroksi benzaldehit, vanilin ve 2-hidroksi-1-naftaldehit'in 3-amino-9-etilkarbazol ile kondenzasyon reaksiyonlarından Schiff bazları sentezlendi. Elde edilen Schiff bazlarının polikondenzasyon reaksiyonundan poliiminler sentezlendi. Sentezlenen bileşiklerin yapıları, UV-Vis, FT-IR, 1H-NMR ve 13C-NMR teknikleri ile belirlendi. Sentezlenen tüm bileşiklerin karakterizasyonu TGA-DTA, DSC, SEC ve çözünürlük testleri ile yapıldı. Elde edilen bileşiklerin fotolüminesans (PL) özellikleri ise DMF çözeltisinde floresans spektroskopisi ile incelendi. Sentezlenen bileşiklerin elektrokimyasal özellikleri döngüsel voltammetri ile çalışıldı. Poliiminlerin elektriksel iletkenlikleri ölçüldü ve tipik yarı iletken özellik gösterdikleri tespit edildi. Elde edilen bileşiklerin sayıca ortalama molekül ağırlığı, kütlece ortalama molekül ağırlığı ve polidisperslik indeksi değerleri büyüklükçe ayırma kromatografisi (SEC) ile belirlendi.
Özet (Çeviri)
In this study, Schiff bases were synthesized by oxidative condensation reaction with 3 and 4-hydroxybenzaldehyde,vanillin and 2-hydroxy-1-napthaldehyde with 3-amino-9-ethylcarbazole. Polyimines were synthesized by polycondensation reaction of these schiff bases. The structures of the synthesized compounds were characterized by solubility tests, UV-vis, FT-IR, 1H-NMR and 13C-NMR techniques. Thermal properties of all the synthesized compounds is also determined by TGA-DTG-DTA and DSC analysis. Obtained compounds, photoluminescence (PL) properties were investigated by fluorescence spectroscopy in the DMF solution. The electrochemical properties of the synthesized compounds were investigated by cyclic voltammetry. The electrical conductivity of the synthesized polyimines were measured and showed a typical feature of semiconductor. The number average molecular weight, mass average molecular weight and polidisperslik index of obtained compounds were identified by Size Exclusion Chromatography (SEC).