4-(imidazol-1-yl) phenol titreşimlerinin deneysel ve teorik olarak incelenmesi
Experimental and theoretical study on vibrations of 4-(imidazol-1-yl) Phenol
- Tez No: 323004
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞENAY YURDAKUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: 4-(imidazol-1-yl) phenol, IR ve Raman Spektruları, dimer, çözücü etkisi, 4-(Imidazol-1-yl) Phenol, IR and Raman Spectra, DFT, dimer, solvent effect
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışmada C8H9N2O genel formülü ile verilen ligandın IR ve Raman spektrumları kaydedilip bu liganda ait titreşim frekans ve kipleri saptandı. Ligandın titreşim frekanslarına işaretleme önerildi. Gaussian 03 bilgisayar programı yardımıyla teorik frekans değerleri elde edildi ve bu değerler deneysel sonuçlar ile karşılaştırıldı. Ligandın titreşim frekansları ve atomik yük dağılımları üzerinde su, dimetil sülfoksit ve etanol çözücülerinin etkisi teorik olarak araştırıldı. Ayrıca, molekülün olası iki dimerik formu teorik olarak incelendi.
Özet (Çeviri)
In this study the IR and Raman spectra of 4-(imidozol-1-yl) Phenol, which has general formula of C9H8N2O, were recorded. Its vibrational frequencies and modes were determined. Vibrational assignments were proposed for ligands. Theoretical vibrational frequnecies of the ligand were obtained by using Gaussian 03 computer software and then those were compared with experimental data. The solvent effects on the vibrational frequencies and atomic charges were studied theoretically. Water, dimethyl sulfoxide, and ethanol were the solvents considered. Besides, the possible two dimeric forms of the molecule were investigated theoretically.