Design of wireless patient monitor
Kablosuz hasta monitörü tasarımı
- Tez No: 323118
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NURAN DOĞRU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kablosoz goröntüleme, elektrokardiyogram(EKC) signali, sağlik, Wireless monitoring, Electrocardiogram (ECG) signals, healthcare
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu tez tıbbi uygulamalarda, kablosuz hasta monitörünün tasarımını içermektedir; bu tasarım tıbbi ortamda uzaktan kontrol edilebilme özelliğine sahiptir. Sistem, iletişim ve ölçme kapasitesine sahip olduğu gibi çoklu yaşamsal parametreleri de işleme özelliğine sahiptir. Söz konusu monitör, kablosuz HMTR433-RS232 ve alıcı-verici haberleşme ünitesince ( RF-modul protokol) oluşturulmuş bir PIC16F876A microcontroller içermektedir. ECG sinyalleri ilk olarak küçük, taşınabilir bir cihaz tarafından örneklendirilir; daha sonra alınan sinyaller kablosuz ağ bağlantısı ile bilgisayara aktarılır; son olarak da internet yoluyla sağlık kurumlarının ağlarına iletilir. Uzaktan kontrol edilebilen bu monitör daha güvenli, düşük ücretli ve daha az enerjili electrocardiogram avantajı sağlamaktadır. Ayrıca bu sistem hastanın klinikte vakit kaybetmesine engel olduğu gibi , doktorun iş yükünü de azaltmaktader.
Özet (Çeviri)
This thesis presents the design of a wireless patient monitor in medical practice include index patients remote monitoring with medical environment. The system has capability of communication and measuring, processing of multi vital parameter or one. The proposed monitor consists of PIC16F876A microcontroller by wireless HMTR433-RS232 and transceiver unit (RF-module protocol). ECG signals are first sampled by a small portable device then the captured signals are wirelessly transmitted to PC and finally it can be sent to a healthcare network through internet. This remote monitoring provides safe, low cost, and low-power electrocardiogram. The system is also able to decrease patient waiting time in a clinic as well as reducing the work load of the physician.