Kablosuz haberleşme teknolojisi ile uzaktan hasta takip sistemi
Patient monitoring system with wireless communication technology
  1. Tez No: 484334
  2. Yazar: AHMET YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞEGÜL GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyomühendislik, Bioengineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kablosuz Haberleşme, Teletıp, Elektronik Tasarım, Wireless Communication, Telemedicine, Electronic Design
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Kablosuz teknoloji sayesinde mesafeler sorun olmadan kolaylıkla iletişim kurulmakta, bu teknolojilerin gelişimi ile daha yaygın kullanılır hale gelmekte ve her alanda karşımıza çıkmaktadır. Bu alanların içerisinde sağlık hizmetleri de dahil edilmiştir, sağlık hizmetlerini uzaktan devam ettirilmesine tele-tıp denilmektedir. Bu çalışmada kablosuz olarak hasta verilerinin uzakta bulunan ilgili personel ya da hasta yakınına iletilmesi üzerine çalışılmıştır. Kablosuz teknolojinin sunduğu kolaylıklardan hasta ve sağlık personelleri yararlanacak, ortaya çıkan cihaz sayesinde veriler uzaktan takip edilecektir. Bu tarz farklı sistemler oluşturulabilir en önemli husus verilerin doğru ve eksiksiz olmasıdır, doğruluk bu hizmetlerin daha değerli olmasını sağlar. Ortaya çıkarılan elektronik kart tasarımında mikrodenetleyici ile alınan ölçüm sonuçları kablosuz modül yardımı ile uzakta yer alan ilgililerin cihazlarına aktarılmaktadır. Burada elde edilen sistem içerisinde sensör haricinde diğer elemanlar kullanılarak başka verilerde iletilebilir. Yazılım konusunda ortaya çıkacak değişken durum ve istekler için mikrodenetleyici hafızası gerekenden büyük seçilmiştir.
Özet (Çeviri)
With wireless technology, communications are made easily without distances problems, becoming more common with the development of these technologies and usable in every area. Health services are included in these areas, health services provided remotely are called tele-medicine. In this study, patient data was conducted to the distant attendant or patient relative with wireless communication. Patients and health attendant will benefit from the convenience provided by wireless technology, and will be monitored remotely by means of the emerging device. Such different systems can be developed, the most important point is that the data are accurate and complete, accuracy makes these services more valuable. In the emerging electronic card design, the measurement results obtained by the microcontroller are transferred to the devices of the interested parties by the help of the wireless module. In the system obtained here, with other elements except for the sensor can be transmitted the other data. The microcontroller memory has been chosen larger than necessity for the variable states and requests that arise in the software.