Değişen yönetim sistemi ve artan sponsorluk desteğinin Avrupa klasmanında Türk kadın yüzücüler üzerinde etkisi
Searching the effects on Turkish female swmimmers in European base with the change of the management system and increasinh the financial support
- Tez No: 323335
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Türk Kadın Yüzücüler, Avrupa, Sıralama, Finansal Destek, Federasyon, Turkish Female Swimmers, Europe, Ranking, Financial Support, Federation
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Spor Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu çalışmanın amacı Türkiye'de yüzme sporunun gelişmesinde rol oynayan faktörlerin belirlenmesi ve bunların öne çıkartılarak orta ve uzun vadede başarının yakalanmasına yardımcı olmaktır.Bir makro plan kapsamında çalışarak, uzun vadeli hedefler koyarak, gerekli her türlü imkan yaratılarak başarının zor veya tesadüf olmadığı görülmektedir. Finansal destek ile beraber sporcular üzerinde yapılan bilimsel test ve çalışmalar da sporcular üzerine olumlu yansıyarak performanslarını arttırmıştır ve Avrupa'da Türk kadın yüzücülerin çok daha iyi yerlere geldiği gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the factors that have played a role in the improvement of swimming in Turkey and to focus on the mid-and long term success bringing these factors to the fıeld.As part of a macro plan, setting long term goals, creating ali of the needed opportunities, it is observed that success is not something difficult or coincidental.Together with fınancial support, the acedemic tests and studies that are done on the athletes also have positive effects on swimmers and increasing their performances. It is also observed that the Turkish female swimmers have gained better performances in Europe.