İnternette misyonerlik
Missionary on internet
  1. Tez No: 323504
  2. Yazar: MESUT ARSLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET GÖKBEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Diyalog, Evangelizm, Evangelizasyon, İnkültürasyon, İrtidat, Misyon, Misyoner, Propaganda, Tanık/Şahit, Tebliğ, Dialogue, Evangelism, Evangelization, Inculturation, Apostasy, Mission, Missionary, Propaganda, Witness. Notification
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 182
Özet
ÖZETİnternette Misyonerlik künyeli çalışmamızdan amaç, siyasî, dinî ve sosyo- kültürel birçok hedefi olan misyoner akımların, asrın icadı olan uluslar arası iletişim aracı interneti niçin ve nasıl kullandıklarına ilişkin sorulara cevap bulmak ve aynı zamanda kullandıkları yöntem ve teknikleri, içeriği itibariyle ön plana çıkarttıkları teolojik ögeleri tespit etmektir.Tezimiz adından da anlaşılacağı gibi misyoner yapıdaki internet sitelerinin araştırılması ile sınırlandırılmıştır. Ancak bunun yanı sıra misyonerliğin kısa tarihçesinin ve yöntemlerinin anlatıldığı birinci bölümde kitabî verilerden de istifade edilmiştir.Arama motorları vasıtasıyla yaptığımız taramalar sonucu erişim sağladığımız 96 Türkçe Hıristiyan sitenin bütün modüllerine giriş yapılmış, tanıtım, propaganda ve misyon amaçlı yayınlanan unsurlar belirlenmeye çalışılmıştır. Sitelerdeki güncelleme ihtimaline karşı takibimiz süreklilik arz etmiştir. Ayrıca,`chrome flag' uzantı programı vasıtasıyla Hıristiyan propaganda ve misyonun internet ortamındaki geçmişi, sitelerin tescil tarihi ve profil bilgileri tespit edilmeye çalışılmıştır.Sanal ortam üzerinden yapılan bu araştırma, misyoner grupların amaçlarına ulaşmada çağımızın bütün araçlarını nasıl etkin kullandıklarını ortaya koymaktadır. Türk- İslam toplumunun dini, kültürel ve sosyal dokusunu bozmayı amaçlayan bu oluşumlara karşı alınabilecek tedbirlerin bir an önce tespiti ve tatbiki büyük öneme haizdir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThe purpose of `Missionary Activities on Internet? is to find answers to how and why the missionary movements, which have lots of political, religious and socio-cultural aims, use the internet which is the international means of communication and the invention of our age and additionally to identify the methods and techniques and the theological elements which are brought to forefront.As the title suggests, the subject of the paper is limited to the internet sites which have missionary activities. Besides this, various books are studied in the first part of the paper in order to give information about the history of missionary activities and their methods.As a result of the surveys done on the search engines, 96 Christianity sites are examined in detail missionary and introduction and propaganda elements in those sites are stated. In case of any updates, the sites are regularly checked. In addition, the `chrome flag? extension program through the history of Christian propaganda and the environment of the mission, tried to determine the sites for registration and profile informationThis paper, carried out on the internet, clearly presents how the missionary activities use all the means of our age actively in order to reach their goal. Detecting and taking precautions up against this formations which aims to degenerate Turkish-Islamic Society?s religious, cultural and social fabric is crucially important.