Kamu yönetiminde değişen insan kaynakları politikası: Maliye Bakanlığı örneği
Changing human resources policy in public administration: An example from Ministry of Finance
  1. Tez No: 323637
  2. Yazar: ABDULLAH OĞULTAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SAVAŞ ZAFER ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Personnel management, Human resources management, Public Administration, Ministry of Finance, Questionnaire
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
Bu çalışmanın amacı; kamu yönetiminde değişen insan kaynakları politikası kapsamında yaşanan değişikler ile bu değişikliklerin Maliye Bakanlığı çalışanları üzerinde yaratmış olduğu etkiyi belirlemek ve önerileri sunmaktır. Bu amaç doğrultusunda Maliye Bakanlığı çalışanlarına uygulanmak üzere bir anket düzenlenmiş ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 107 çalışanına uygulanmıştır. Anket sonuçlarının çözümlenmesi SPSS 15 paket programı kullanılarak bilgisayar ortamında gerçekleştirilmiştir. Maliye Bakanlığında insan kaynakları yönetimine geçisin personel üzerindeki etkilerinin incelenmesinde frekans ve yüzde tanımlayıcı istatistikleri kullanılmıştır. Verilerin analizinde yüzde frekans, ortalama istatistikleri çıkarılmıştır. Bağımsız değişkenlere göre analizlerde bağımsız örneklemler için t testi ve ANOVA testlerinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda; Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde çalışanlarının Bakanlığın İnsan Kaynakları Politikasına olumsuz baktıkları, insan kaynakları yönetimi kavramının çalışanlar tarafından tam anlamıyla algılanamadığı ve insan kaynakları yönetimine geçişle birlikte sorunların ve sıkıntıların devam edeceği ve bu değişime karamsar baktıkları sonuçlarına ulaşılmıştır.Anahtar Sözcükler : Personel Yönetimi ,İnsan Kaynakları Yönetimi ,Kamu Yönetimi ,Maliye Bakanlığı ,Anket
Özet (Çeviri)
The aim of the study is to determine the resulting impacts on Ministry of Finance staff due to changing human resources policy encountered in public administration and is to present developed solution proposals. For this purpose, a questionnaire was developed for Ministry of Finance staff and applied to a total of 107 persons. Assessment of questionnaires was performed in computer using SPSS v15 software. Frequency and percentage descriptive statistics were used in order to analyze impacts of transition to human resources of Ministry of Finance staff. In the analysis of data, frequency percentage and average statistics were calculated. In analysis of independent variables, t-test and ANOVA were used for independent samples. It is concluded that the staff of General Directory of Personnel, Ministry of Finance, has taken a dim view to policies of human resources of the Ministry, the concept of human resources management is not fully understood and they felt that distress and problems would continue as transition to human resources management occurs and have pessimistic look at this change.