Sasakian slant helisler
Sasakian slant helices
  1. Tez No: 324696
  2. Yazar: MEHMET AYDINALP
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞE FUNDA YALINIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Sasakian Manifold, Slant Helisler, Sasakian 3-Manifoldlarda Slant Helisler, Sasakian Manifold, Slant Helices, Slant Helices in Sasakian 3-Manifolds
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu tez altı bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, kontak manifoldlar hakkında diğer bölümlerde kullanılacak olan bazı temel kavram ve sonuçlar verilmiştir.İkinci bölümde, bir Sasakian manifold çalışılmıştır.Üçüncü bölümde, slant helisler ve konikal geodezik eğriler tanımlanmış ve açılabilir yüzeyler üzerindeki eğriler olarak çalışılmış ve bir slant helisin teğet ve binormal gösteriminin küresel görüntüleri araştırılmıştır.Dördüncü bölümde, E4 Öklid uzayında B2 -slant helis diye adlandırdığımız yeni bir slant helis çeşidi tanımlanmıştır.Beşinci bölümde, bir eğrinin n-boyutlu Öklid uzayında bir slant helis olması için bazı gerek ve yeter koşullar sunulmuş ve slant helislerin 2. tip harmonik eğrilikleri cinsinden bazı karakterizasyonları verilmiştir.Son bölümde, Sasakian 3-manifoldlarda slant helisler tanımlanmış ve bunlarla ilgili bazı sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of six chapters.In the first chapter, some basic concepts and results about contact manifolds which will be used in other chapters have been given.In the second chapter, a Sasakian manifold has been studied.In the third chapter, slant helices and conical geodesic curves have been defined and studied as curves on developable surfaces and spherical images of the tangent indicatrix and binomial indicatrix of a slant helix have been investigated.In the fourth chapter, a new kind of slant helix in E4 Euclidean space which we called B2 -slant helix has been defined.In the fifth chapter, some necessary and su ? cient conditions for a curve to be a slant helix in Euclidean n-space have been presented and some characterizations of slant helices in terms of type-2 harmonic curvatures have been given.In the last chapter, slant helices in Sasakian 3-manifolds have been defined and some results have been obtained about these.