Farklı besin ve sıcaklığın S tipi rotifer (Brachionus rotundiformis) kültürüne etkisi
Effect of different nutrient and temperature conditions on rotifera Brachionus rotundiformis
- Tez No: 324807
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. RAMAZAN SEREZLİ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
 - Anahtar Kelimeler: Rotifer, S.parkle, maya, larval besleme, ikilenme zamanı, Rotifera, S.parkle, yeast, larvae nutrition, doubling time
 - Yıl: 2013
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu çalışmada, %035 tuzlulukta rotifer (Brachionus rotundiformis, S tipi) kültüründe kuru ekmek mayası (Saccharomyces cerevisiae), S.parkle ve üç farklı sıcaklığın (27°C, 30°C ve 33°C) etkileri araştırılmıştır. Besleme rejimine göre büyüme hızı, ikilenme zamanı ve günlük rotifer üretimi tespit edilmiştir.Maksimum büyüme hızı, 33°C sıcaklık ve kuru ekmek mayası ile beslenen grupta 6,123±0,004 bölünme/gün olarak belirlenmiştir. S.parkle ile beslemede ise maksimum büyüme hızı 5,425±0,018 bölünme/gün olarak 30°C sıcaklıkta uygulanan grupta belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study conducted at ?35 salinity, the effects of different foods (dry baker?s yeast and S.parkle) at different temperatures (27 ? C, 30 ? C and 33 ? C) on the rotifer (Brachionus rotundiformis) culture were investigated. According to rearing regimes the growth rate, doubling time and daily production were determined.Maximum growth rate was observed at 33°C on dry baker's yeast treatment group as 6,123±0,004 cleavage/day. Maximum development rate on S.parkle treatment group was observed at 30°C as 5,425±0,018 cleavage/day.