Kamu kurumlarında süreç yönetimi: Bir banka örneğinde süreç esaslı denetim
The process management in public sektörs: Process-based auditing in the example of a bank
- Tez No: 324967
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET AKİF ÖZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Kamu Yönetimi, Banking, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Süreç, Süreç Yönetimi, İş Süreçleri Yönetimi, Denetim, Süreç Denetimi, Process, Proses Management, Business Proses Management, Audit Control, Process Control Process Audit
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 180
Özet
Bu çalışmada, süreç yönetimi ve aşamaları incelenerek, süreç yönetimi ve süreç esaslı denetimin kamu kurumlarında uygulanabileceğinin bir uygulama örneği aracılığıyla ortaya koymaya çalışılmıştır. Bu kapsamda, süreç yönetimi ve süreç esaslı denetim yaklaşımının Bir banka örneğine yer verilerek literatürüne katkıda bulunmak hedeflenmiştir. Kamu kesiminde iş süreçlerinin artması ve karmaşık hale gelmesi nedeniyle süreç esaslı denetimi zorunlu hale getirmiştir. COSO ve COBİT vb. uluslararası denetim modelleri süreç esaslı denetimi öngörmektedir. Ülkemizde süreç yönetimi ve süreç esaslı denetimde yaşanan gelişmelerin bankacılık sektörünce yakından takip edildiği fakat kamu kesiminde henüz yeterli gelişimi göstermediği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, by examining process management and the steps of its, we are put forward that the process management and process based management can be implemented in the public sector by giving an example of application. In this context, we want to contribute to the literature by giving place to the process management and process based auditing a bank. As the business processes increased and have been complicated, it is mandatory to apply the process based auditing in the public sector. COSO and COBIT etc. international auditing models foresee the process based auditing. In our country, the improvement in process management and process based auditing has been monitored by the banking sector but it is posited that there is not enough advancement in the public sector.