Her Şeyin Sonunda
At The End of Everything
- Tez No: 325184
- Danışmanlar: DOÇ. BURAK BUYAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: İş Hayatı, Narsisizm, İletişimsizlik, Pragmatizm, Yalnızlık, Business Life, Narcissism, Unconnected, Pragmatism, Loneliness
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 369
Özet
?Herşeyin Sonunda?adlı Uzun Metraj Film Tez Projesi olarak çekilecektir. Herşeyin Sonunda filmi için hazırlanan bu çalışma 3 cilt şeklinde tasarlanmıştır.1.cilt olan bu ciltte Birinci bölümde film hakkındaki genel bilgiler, İkinci bölümde çekim öncesi ve hazırlıkları, Üçüncü bölümde Senaryo, Dördüncü bölümde çekim maliyeti tablosu yer almaktadır. Kurgu yapılırken karşılaşılan problemler ve bunun yanında oyuncularla teknik ekip hakkındaki bilgiler 1.Cilt'in sonundadır. Projenin diğer eki olan 2.ciltte Çekim Senaryosu 3. Ciltte ise Storyboard bulunur. Herşeyin Sonunda filminde narsisizmin insan ilişkileri üzerindeki olumsuz etkilerini anlatılır. Film aynı zamanda çıkarcılığı ve pragmatik yaşam tarzını sorgulamakta acımasız çalışma koşullarının insanların hayatını nasıl etkilediği üzerinde durmaktadır. Hikâye filmin ana karakteri olan Buket'in hayatı üzerinden şekillenir. Buket'in erkek arkadaşı olan Doruk karakteri onu aldatmıştır. Doruk kişilik olarak narsistik özellikler taşımakta kendi görüşlerini her şey den üstün tutmaktadır. Yanlış düşündüğü konularda bile kendini savunmaktadır ve diğer insanların ihtiyaç ve düşüncelerine kapalıdır. Doruk aldatma konusunda da kendini savunup haklı çıkar ve Buket karakterini çıkmaza sokar. Buket çevresindeki insanlarla en yakın arkadaşı ve babası ile konuşur. Onlarda Doruğa hak verirler. Bu durumdan sonra artık Buket için çıkış kapısı yoktur. Tek yol onun gibi olmaktır. Bir şeyle mücadele edilemezse ancak onun bir parçası olunabileceği düşüncesiyle Buket'te iş hayatına girer. İnsanın kendinden başka biri olamayacağını düşünerek bir süre sonra bu durumdan vazgeçer.
Özet (Çeviri)
“Everything Eventually”was prepared as the Feature Film Thesis Project. Everything finally was prepared for 3 designed in the form of the volume. The general information about the film 1.book first chapter in this volume, and the preparations before shooting the second part, the third section, writer, statement of cost of shooting is the fourth chapter. Fiction, as well as the problems encountered when information about the players and technical team . Attachment to the project with other 2. book Shooting Scenario 3 Storyboard is located in the volume. The film is showing the negative effects of narcissism on human relations. It is also focused on interest groups challenging the brutal working conditions and pragmatic way of life how it affects people's lives. The story is shaped over the life of the film's main character ?Buket?. The peak character Buket has deluded by her boyfriend. Doruk who have narcissistic character believes the superiority of his own opinion, defends himself, even thought the wrong issues and don?t care about other people's thoughts, deceived but defends himself and confuse her. Buket talks with her best friend, father and the peoples around. But they support Doruk. Eventually, there is no opition for Buket. The only way to think like Doruk Buket thinks If she can?t struggl with someting, she must be a part of it. She startted working. Eventually Buket thinks in all instances a person can only resemble himself. Finally she reject to think like Doruk.