Yeşilçam'dan dizilere
From Yesilcam to tv series
- Tez No: 325209
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP ÖZARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
- Anahtar Kelimeler: Yeşilçam, sinema, dizi, emek, çalışma koşulları, Yesilcam, cinema, Turkish TV series, labor, operating conditions
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 32
Özet
Bu belgesel film çalışmasıölçeğinde; her yönüyle geniş bir alanı tanımlayan Yeşilçam Sineması ile bugün onun bir yansıması gibi düşünülen Türk Televizyon Dizileri'nin; içerik, teknik ve özellikle de çalışma koşulları ele alınmıştır. Konuyla ilişkili (ilintili) olarak ilgili kurumların yöneticileriyle ve sektör çalışanlarıyla görüşülmüştür.Bu zamana kadar konuyla ilgili yapılan belgesellerin çoğu salt Yeşilçam Sineması ile ilgilidir. Bu belgesel film dizisektörünü de içinde barındırması sebebiyle önemlidir.Zira izleyicilerin talepleri doğrultusunda dizi sektörünün önemi azımsanmayacak boyuttadır.Yeşilçam anlatım klişelerinin ve çalışma koşullarının dizilerde devam ettiğidüşüncesinden yola çıkılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this master thesis is to compare and examine Yesilcam, the concept used to refer Turkish cinema sector, and Turkish television series which are considered as the reflection of Yesilcam in terms of content, techniques and working conditions. In order to present a thorough analysis, some managers and set workers are chosen to be interviewed.After the literature review, it is found that most of the documentaries on this subject matter cover Yesilcam cinema sector. Therefore, believing that Turkish TV series are one of the major interests of Turkish audience, this documentary aims to cover Turkish TV series and Yesilcam together, and to contribute to the literature in this way. The main assumption of this study is to present that Yesilcam story-telling format and working conditions maintain in Turkish TV series.