Yükseköğretimde eğitim pazarlamasını etkileyen faktörler: Devlet ve Vakıf Üniversitelerine yönelik eğitim pazarlaması anket uygulaması
Affecting factors of education marketing in higher education: Survey on education marketing in State and Private Universities
- Tez No: 325234
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KAMİL USLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Hizmet Pazarlaması, Yükseköğretim, Eğitim Pazarlaması, Eğitim Hizmetleri Pazarlaması, Marketing, Service Marketing, Higher Education, Educational Marketing, Education Service Marketing
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Türkiye'de yükseköğretimin gelişmesi ve değişmesi günümüzde önemli bir yere sahiptir. Ülkelerin nitelikli insan gücü yetiştirmesinde önemli örgün eğitim olarak yükseköğretim söylenebilir. Bu yönü ile Türkiye'de yükseköğretimin gelişimi Cumhuriyet öncesi dönemden günümüze kadar farklılıklar göstermiştir. 1981'de üniversitelerin yönetiminin tek bir çatı altında toplanması ile başlayan yeni bir süreç oluşmuştur. Bu sürecin içerisinde üniversiteler Devlet Üniversiteleri ve Vakıf Üniversiteleri şeklinde bir ayrıma tabi tutulmuştur. Türk Yükseköğretiminde anlam ve amaç eğitim hizmetinin doğru, günün şartlarına uygun, bilimsel araştırmalara açık nesillerin yetiştirilmesine yöneliktir. Türk Yükseköğretiminin kitlelere doğru bir şekilde ulaştırılabilmesi ve anlatılabilmesi için eğitim pazarlamasını etkileyen faktörlerin belirlenmesine yönelik anket uygulaması 205 Devlet ve Vakıf Üniversitesi yöneticisine yapılmıştır. Amacı daha iyi eğitim hizmetleri pazarlaması sunabilmektir.
Özet (Çeviri)
Today, development and change of higher education has an important place in Turkey. Higher education is the most important formal education system to educate the qualified manpower in the countries. In this regard of the development of the higher education in Turkey has shown differences before the Republic Era to the present day. A new process begins with the gathering of the universities? administration under an umbrella. In this process, universities are discriminated as State Universities and Private Universities. The meaning and the purpose of the education system in Turkey is to bring up new generations with correctly, comply with the requirements of the day, open to scientific research. A survey was made to 205 administrators of state and private universities to determine the affects of education marketing for explaining and reaching correctly of Turkish Higher Education to the target groups. The purpose of the survey is to provide the better education services marketing.