İş kazaları ve meslek hastalıklarında asıl işveren ve alt işverenin yükümlülüklerinin birlikte analizi
Work accidents and occupational diseases with the analysis of the principal employer and subcontractor obligations
  1. Tez No: 325274
  2. Yazar: KORAY YALÇIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KENAN ÖREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İş kazası, Meslek hastalığı, İş sağlığı ve güvenliği, İşveren, Alt işveren, Industrial accident, Occupational disease, Occupational health and safety, Employer, Subcontractor
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
İş kazaları ve meslek hastalıklarının büyük bir oranda artmasının çeşitli nedenleri vardır. İş hayatında yer alan kişi ve grupların sorumluklarını yerine getirmemesi bu nedenlerin başında gelmektedir. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak oldukça büyük bir sorumluluk olup konu ile ilgili düzenlemeler tüm yasalarda belirtilmiştir. Günümüzde çalışma hayatında bulunan her kesimin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin hükümlere bağlı kalması ve sorumluluklarını yerine getirmesi son derece önemlidir. Aksi takdirde yasada belirtilen yaptırımlara maruz kalacaklardır. Konuyla ilgili tüm düzenlemelere uyulmasının yanı sıra çalışanların ve işverenlerinin eğitimli ve bilinçli olması da iş hayatındaki kaza ve hastalıkları en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Öyle ki ülkemizde meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının hukuki ve ekonomik boyutu olduğu kadar ahlaki boyutu da bulunmaktadır
Özet (Çeviri)
A large proportion of accidents at work and occupational diseases are several reasons for the increase. To fulfill the responsibilities of individuals and groups in business, this is one of the reasons. A responsibility to ensure occupational health and safety in the workplace is quite large in all laws, regulations stated on the subject. Today, the working life of each sector and the responsibilities of being bound by the provisions concerning occupational health and safety is extremely important to perform. Otherwise it will face sanctions prescribed by law. Compliance with all relevant regulations, as well as the working life of employees and their employers to be educated and informed will help to minimize accidents and diseases. There are moral dimensions of accidents at works and occupational diseases occurring in our country, as well as the legal and economic aspects