Arapçada âmil ma'mûl ilişkisi ve Arap gramerindeki yeri ve önemi
The relationship âmil ma?mûl in Arabic and role and importance of Arabic grammar
  1. Tez No: 325849
  2. Yazar: KÜDDUSİ BİRER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT KAFES
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Arap Grameri, Âmil, Ma'mûl, İrâb, İlişki, Önem, Arabic Grammar, Amil, Ma'mûl, İrâb, Relationship, Significance
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu çalışmada âmil ve ma'mûl ilişkisi, gramerdeki yeri ve önemi konuları ele alınmıştır. Her dilin kendine has sözdizimi ve sözdizimi özellikleri bulunmaktadır. Arapça bir cümlede önce yer alan unsur âmil, etkilenen unsur ma'mûl, bu işlem ise amel diye adlandırılmaktadır. Arap gramerinin neredeyse tamamını içine alan âmil ve ma'mûl, kelimelerin birbirlerinden etkilenerek değişikliğe uğraması ve bu değişikliğe neden olan etkenleri işleyen bir konudur.Çalışmamızı üç bölümde ele aldık. Birinci bölümde, âmil ve önemini, âmil çeşitlerini ve âmil konumunda olan kelimeleri ele aldık. İkinci bölümde, ma'mûl ve önemi ile ma'mûl çeşitlerine yer verdik. Son bölümde ise âmil- ma'mûl konusunda dilbilimcilerin görüşlerini işledik.Sonuç bölümünde ise konuyla ilgili genel kanaatimizi belirttik.
Özet (Çeviri)
In this study âmil and ma'mûl relationship, role and importance of grammar, which were discussed. Each language has its own syntax and syntax features. The elements of a sentence in Arabic before the âmil, the affected component ma'mûl, if this process is called amel. Arabic grammar, which covers almost the entire âmil and ma'mûl, suffered, and this change of words from each other risk factors that cause changes in the influence of a functioning issue.We have discussed our work in three sections. The first section, âmil and the importance of âmil and âmil which is the kinds of words we have discussed. In the second part, we have included ma'mûl and the importance of the types of ma'mûl. In the last section We have processed the views of linguists about the âmil -ma'mûl.In the results section, the general opinion, on the issue already mentioned..