Birlikte kefalet
Co-guarantee
  1. Tez No: 325908
  2. Yazar: FERİDE DEMİRBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SÜLEYMAN YALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kefalet sözleşmesi, birlikte kefalet, müteselsil kefalet, Co-guarantee, guarantee contract, solidary guarantee
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Medeni Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 223
Özet
?Birlikte Kefalet? başlığını taşıyan çalışmamız iki bölümden oluşmakta olup, ilk bölümde teminat kavramı ve kefalet sözleşmesi hakkında genel bilgiler verilmiş, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu ile kefalet sözleşmesinin tanımı, kuruluşu, şekli, kefil olma ehliyeti ve kefalette eşin rızası ile ilgili olarak yapılan değişiklikler ele alınacaktır.İkinci bölümde kefalet türleri ele alınacak olup, adi ve müteselsil kefalette kefilin sahip olduğu def'iler ve bu kefalet türlerinde kefilin asıl borçluya nasıl rücu edeceği açıklanmaya çalışılacaktır. Bu konulara ilişkin olarak TBK'da ne gibi değişiklikler yapıldığı, bu değişikliklerin mevcut duruma ve uygulamaya getirdiği yenilikler ve bunların yerindeliği tartışılacaktır. Kefalet türleri ile bağlantılı olarak birlikte kefalet konusu ayrıntılı olarak açıklanmaya çalışılacak, gerçek ve gerçek olmayan birlikte kefalet ayrımı çerçevesinde birlikte kefillerin def'ileri ve rücu ilişkileri incelenecektir.
Özet (Çeviri)
?Co-guarantee? is the title of our thesis. The tehesis consists of two main chapters and in first chapter, we mentioned about the term of collatreal, guarantee contract and amendments in Turkish Obligations Code?s article?s about definition, concluding and form of coguarantee contract, ability of being guarantor and spouse?s consent for guarantee cortract.In second chapter, we will mention about the types of guarentee (simple guarantee and solidary guarantee). We will explain the guarantor?s refutations, and recourse relationship, and than, we will analyse the effects of that amendments over the guarantee implementation in Turkish law. We will expound the co-guarantee with details, real and unreal co-guarantees, refutations, and recourse relationship in co-guarantee.