Küçük Menderes havzası'nın (İzmir) flora ve vejetasyonu
Flora and vegetation of Küçük Menderes basin (İzmir)
  1. Tez No: 327257
  2. Yazar: MEHMET EMİN GÜNGÖR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF GEMİCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, vejetasyon, Küçük Menderes Havzası, Türkiye, Flora, Vegetation, Küçük Menderes Basin, Turkey
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışma, Batı Anadolu'da bulunan İzmir il sınırları içinde yer alan Küçük Menderes Havzası'nın aşağı kesimi olan Tire (İzmir) ilçesinin batısında kalan kısmını kapsamaktadır. Bu kesimde, havzanın kuzey ve güneyinde yer alan alçak tepelerin havzaya bakan yamaçları, çalışma alanımızın kuzey ve güney sınırlarını oluşturmaktadır. Flora çalışmaları sonucunda bölgede 63 familyaya ait 239 cins ve 454 vasküler bitki taksonu tespit edilmiştir. Vejetasyon çalışmalarında ise, Oleo europaea-Quercetum cocciferae ass. nova, . Stipo bromoideae-Pinetum brutiae ass. nova birlikleri ve quercetosem aucherii subass. nova alt birliği tanımlanmıştır. Çalışma alanı florasını oluşturan bitkilerin büyük çoğunluğunun Akdeniz ve Doğu Akdeniz elementi olduğu belirlenmiştir. İran ? Turan ve Avrupa ? Sibirya elementlerinin oranı ise oldukça düşüktür.
Özet (Çeviri)
This study includes the area west of Tire (İzmir), which is in the lower part of Küçük Menderes basin in İzmir. In this area, the hills to the north and south of the basin represents the northern and southern borders of our area of study. As a result of the flora studies, 454 taxa of vascular plants in 239 genera belonging to 63 family has been identified. As a result of vegetation studies, Oleo europaea-Quercetum cocciferae ass. nova, . Stipo bromoideae-Pinetum brutiae ass. nova syn-taxonomic units and quercetosem aucherii subass. nova syn-taxonomic sub-unit has been identified. The great majority of the plants found in area are identified as Mediterranean and Eastern Mediterranean elements. The rate of Irano-Turanian and Euro-Siberian elements is very low.