Perceptions of a blog-based English structure course by students in pre-service teacher education
Hizmet öncesi öğretmen eğitiminde blog tabanlı İngilizce dilbilgisi ders işlenişinin değerlendirilmesi
- Tez No: 327707
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YONCA ÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: İngiliz Dili Eğitimi, Hizmet öncesi yabancı dil öğretmen adayları, Bağlamsal dilbilgisi, Tanıma, Üretme, English Language Teaching, Language teacher education, Contextual Grammar, Blogging, Recognition, Production
- Yıl: 2012
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalışma, blog kullanımının hizmet öncesi öğretmen adayları arasında algıyı nasıl geliştirdiğini belirlemeyi amaçlayan nitel ve nicel verileri buluşturan bir çalışmadır. Çalışmanın örneklemi Çukurova Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi lisans programına kayıtlı 62 hizmet öncesi öğretmen adaylarını içermektedir. Çalışma, 14 haftalık bir zaman dilimini kapsamaktadır.Veriler, katılımcıların blog girdileri ve yorumlarının kayıtları, her bir hizmet öncesi öğretmen adayı ile bireysel görüşmeler ve araştırmacının çalışma boyunca tuttuğu alan notlarından oluşmaktadır. Bloglara ait tüm veriler arşivlenmiş olup çalışma süresince Internet üzerinden bu verilere ulaşım mümkün olmuştur. Bu blog girdileri, katılımcıların Bağlamsal Dilbilgisi II dersi boyunca hedeflenen dildeki kavrama ve üretme becerilerini ölçmek için kullanılmıştır.Sonuçlar şunları göstermektedir: a)Hizmet öncesi yabancı dil öğretmen adayları, blog üzerinde benzer içerikleri çalışmaktadırlar. Bu nedenle, dil bilgisi dersi boyunca tanıma ve üretme becerilerine odaklanmalarını gerektiren blog ödevlerinin gereklerini yerine getirmişlerdir. Tanıma ve üretme becerilerine dair elde edilen bulgular, birbiriyle örtüşmektedir. Bu da göstermektedir ki bu tür blog ödevleri sınıf içi çalışmaları tekrar etmek için zemin hazırlamakta ve böylece Bağlamsal Dilbilgisi II katılımcılarının kendi başlarına dil çalışması yapabilecek ortamı sağlamakta ve işbirlikçi öğrenme ortamına teşvik etmektedir.
Özet (Çeviri)
This is a mixed type study aiming to examine how blogging enhance perception among pre-service English language teachers. 48 pre-service English language teachers enrolled in the undergraduate programme of English Teacher Education in the Department of English Language Teaching at Cukurova University participated in the study which comprise a 14-week time span of 2011-2012 spring term.Data collection includes records of participants? blog posts and their comments, individual interviews with each pre-service teacher and researcher?s field notes are taken throughout the study. All the blog content is archived and still accessible on the Internet throughout the study. These blog postings are used to measure the participants? recognition and production of targeted structures in Contextual Grammar II Course.Results indicate that pre-service language teachers find studying on the blogs very useful since blog serves as a platform involving peer collaboration exposed to with the ones in class content. Therefore, they met the expectations of each blog task which required them to focus on both recognition and production in grammar course. The results of their recognition and the outcome of their production are highly correlated which may imply such blog tasks can provide a platform to revise in-class content thus raise participants? self-confidence in Contextual Grammar II Course.