Din eğitimi açısından Kehf suresi
Al-Kahf in terms of religious education
  1. Tez No: 327904
  2. Yazar: RECEP AKAKUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. H.MAHMUT ÇAMDİBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Religion, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: din, eğitim, kıssa, eğitim metotları, religion, education, tale, educational methods
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Bölümü
  12. Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Son yıllarda dünyada meydana gelen sosyal değişmeler bütün kurumları ve olayları etkilediği gibi eğitim olayını da etkilemiştir. Teknik olarak bakıldığında eğitim tek yönlü bir faaliyet değildir. Eğitimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için çeşitli teknik ve yöntemlerin kullanılması gerekmektedir. Kur'an-ı Kerim'de de yüce Allah yaratmış olduğu mahlûkatı eğitmek için en güzel metotları kullanmıştır. Bunlardan bir tanesi de Peygamberimizin de sıklıkla kullandığı kıssa, hikâyeleme yoluyla anlatma metodudur. Biz de bu çalışmamızda Kehf suresini ele aldık ve içindeki Ashab-ı Kehf, iki bahçe sahibi, Hızır-Musa kıssalarını inceleyerek din eğitimi açısından değerlendirmeye çalıştık.
Özet (Çeviri)
The social changes that occurred in the world in recent years affected not only corporations and events, but also education. From a technical point of view, education is not a unidirectional activity. For sound education, various techniques and methods are necessary. In Kuran Kerim, Allah almighty used the best methods to teach its creatures. One of them is to tell using tales and stories, which method was frequently used by our Prophet. In this study, we dealt with the Surah al-Kahf, and by examining Ashab al Kahf, two garden owners, Khizar-Moses tales tried to evaluate them in terms of religious education.