Siirt ve çevresindeki ziyaret yerleri
Places to visit in and around the province of siirt
- Tez No: 327959
- Danışmanlar: PROF. DR. İSKENDER OYMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Halk Bilimi (Folklor), Religion, Folklore
- Anahtar Kelimeler: Siirt, Ziyaret, Kutsal, Türbe, Dinler Tarihi, Siirt, Visitation, the Holy, Tomb, History of Religions
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 177
Özet
Siirt ve Çevresindeki Ziyaret Yerleri adlı çalışmamız giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında ilin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde ziyaret fenomeninden bahsedildi. İkinci bölümde Siirt ve çevresinde bulunan ziyaret yerleri konu edildi. Burada ziyaret yerlerinin yapılış tarihleri, türbelerde bulunan zatların menkıbevi kişilikleri ve ziyaret yerlerinde oluşan inanışlar anlatıldı. Üçüncü bölümde ise kutsal mekânların ziyaret amaçları ve ziyaret yerlerinin tipolojileri yapıldı.Gerek ziyaret yerlerinde yapılan gözlem gerekse yöre halkı ve ziyaretçilerle yaptığımız mülakatlarla ziyaret yerlerinde oluşan inanışları tespit etmeye çalıştık.
Özet (Çeviri)
Places to visit in and around the province of Siirt This work consists of an introduction and three chapters. Given in the introduction of information about the history and geography of the province of Siirt. In the first chapter mentioned the phenomena of visit. Places to visit in the vicinity of Siirt and were the subject of the second part. Here at construction sites to visit, places to visit tombs of the personages the epic personalities and beliefs explained. In the third chapter the purposes of visiting the holy sites and places of visit was typologies.Visiting places both local people and visitors to the observation and interviews we have tried to identify the beliefs of places to visit.