Televizyon reklamlarının marka imajı yönünden tüketici üzerindeki rolü
The role of tv advertisement on consumers in terms of brand image
- Tez No: 327998
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHMUT AYHAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Güzel Sanatlar, Reklamcılık, İşletme, Fine Arts, Advertising, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Televizyon, Televizyon Reklamları, Marka, Marka İmajı, Television, Television Advertisements, Brand, Brand Image
 - Yıl: 2012
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 135
Özet
Her geçen gün artan rekabet ortamında, firmaların potansiyel ve mevcut müşterilerinin zihinlerinde farklılaştırılmış kimlikleriyle, diğer bir ifadeyle markalarıyla yer almaları gerekmektedir. Bu nedenle firmalar, markaları için imaj oluşturarak veya mevcut imajlarını yenileme yolu ile tüketici gözünde kalıcı ve değerli kalmayı amaçlar.Bir markanın imajını etkileyen faktörlerin en önemlilerinden birisi de yapılan reklam çalışmalarıdır. Hedeflenen kitleyi etkilemek ve marka imajı oluşturmak için yapılan reklam kampanyalarında firmalar genellikle televizyonu tercih etmektedir.Bu çalışmada, televizyon reklamlarının, marka imajı yönünden tüketici üzerindeki rolü araştırılmıştır. Bu kapsamda çalışmanın ilk iki bölümünde, reklam, televizyon reklamı, marka, marka imajı kavramları açıklanmış, daha sonra Kütahya Porselen çatısı atında olan Kütahya Seramik için yapılan televizyon reklamlarının etkileri, bilinirlik ve marka algısı anketleri ile elde edilen veriler çerçevesinde analiz edilerek, yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In continually increasing competition environment, firms should maintain their brand image in their potential and existing customers? minds. Therefore, they intend to be permanent and valuable in their clients? eyes by making image for their brand or renewing their existing images.One of the most important factors that affects a brand image is advertisement. In advertisement campaigns, companies generally prefer tv to influence targeted mass and create a brand image.In this study, the role of tv advertisement on consumers in terms of brand image has been investigated. In this context, in the first two chapters; concepts of advertisement, tv advertisement, brand, brand image have been explained and then, effects of tv advertisements made for Kütahya Ceramic pursuant to recognition level and brand perception surveys have been analyzed and interpreted.