Design and analysis of a scara robot
Scara robot tasarım ve analizi
  1. Tez No: 328456
  2. Yazar: ALPER ERDEM DEMİRCİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİRA KARAGÜLLE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Scara, solidworks, statik analiz, doğal frekans, Scara, solidworks, static analysis, natural frequency
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mekanik ve Makine Elemanları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu çalışmada, endüstride yaygın olarak kullanılan Scara tarzı bir manipülatörün Solidworks programı ile tasarımı yapılmış ve aynı programın analiz eklentisi olan Simulation programı ile statik ve doğal frekans analizleri gerçekleştirilmiştir. Daha sonra yine Solidworks programının eklentisi olan Motion programı ile de hareket analizleri tamamlanmıştır. Analizleri tamamlanan manipülatörün parçaları üretilerek montajı gerçekleştirilmiştir..Bu kapsamda, endüstriyel robotların kullanım alanları, robotlarınsınıflandırılması, seçim kriterleri ve genel özellikleri konularında literatür arastırmasıyapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the design of a Scara type manipulator is done and the solid model of it is obtained by Solidworks and its static and frequency analyses was done by Simulation software which is add-on of Solidworks. Afterward, motion analysis of Scara robot is done by Motion software that is also Solidworks? add-on. The parts of the Scara robot which are designed and analyzed were manufactured and assembled if they are working properly.Classification of industrial robots, selection requirements and programing methods are also discussed in this thesis.