Biyoloji ve Fizik öğretmenliği birinci sınıf öğrencilerinin çevreye karşı bilgi, tutum ve çevresel davranışları
Environmental, knowledge, attitudes and behaviour of biology and physics education first year students
  1. Tez No: 328680
  2. Yazar: TÜMAY DALBUDAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAYDAR ÖZTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Eğitim ve Öğretim, Biology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Environmental attitudes, teacher candidate, Biology and Physics education
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Biyoloji Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu çalışmada, Biyoloji ve Fizik öğretmenliği eğitimini seçen birinci sınıf öğrencilerinin çevreye karşı tutum ve davranışları arasında herhangi bir farklılık olup olmadığının araştırılması amaçlanmıştır.Bu amaçla biyoloji eğitimine 2011?2012 öğretim yılında kaydını yatıran biyoloji eğitimi birinci sınıf öğrencileri ile farklı çevresel tutum ve davranışlara sahip olabileceği (olumlu/olumsuz) düşünülen fizik eğitimi birinci sınıf öğrencilerinin çevreye karşı tutum ve davranışları arasında herhangi bir farklılığın olup olmadığı araştırılmıştır.Sonuçlar istatistiksel metotlar kullanılarak analiz edilmiş olup, araştırma örneklemleri arasında çevresel tutum ve davranışlar arasında farklılıklar olduğu sonucuna varılmıştır(P
Özet (Çeviri)
The present study was aimed to look at Biology and Physics Education Department beginner students? environmental attitudes and behaviors if there is any difference between them.Fort this purpose, the individual views and thinks about environmental issues of newly enrolled (2011-2012) students of Biology and Physics Education have been detected by a previously prepared questionnaire. It was predicted from previous research clues that possible they have different view about environmental issues depend on their department choose.The results have shown that there is a statistically meaningful difference between Biology and Physics Department about their environmental attitudes and behaviors (P < 0.05). It has been detected that students who have been prefer Biology Department were oversensitive about Physics Department prefers. Further research activities could be necessary how founding results differences between two departments prefer could reflect environmental education in secondary school pupils.