Şiyatsu masajı eğitim programı ders içeriğinin belirlenmesi
A study on the curriculum content of a Shiatsu massage training program
- Tez No: 328836
- Danışmanlar: PROF. FATMA ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Giyim Endüstrisi, Education and Training, Clothing Industry
- Anahtar Kelimeler: Şiyatsu Masajı, Ders İçeriği, Eğitim Programı, Shiatsu Massage, Lecture Content, Curriculum
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu araştırma ile belirlenen hedef grupların Şiyatsu Masajı Eğitim programında yer alması düşünülen dersler ve bu derslerin içeriğinde yer alması gereken konulara ilişkin görüşleri saptanmaya çalışılmıştır.Araştırmada betimsel yöntem kullanılmıştır. Evrenini, Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Bölümü akademisyenleri, mesleki eğitim öğretmenleri ve ilgili sektörde görev yapan uygulayıcıların oluşturduğu araştırmanın örneklemini; random yöntemiyle belirlenmiş toplam 180 kişi oluşturmaktadır. Araştırma verileri anket yoluyla elde edilmiştir. Anketin geliştirilmesinde uzman görüşünden ve deneme uygulamalarından yararlanılmıştır. Elde edilen verilere ait sayısal değerler ve yüzdelikler, SPSS 19. programında istatistiksel analiz yapılarak hesaplanmıştır.Araştırma sonuçlarında şiyatsu masajı eğitiminin; sertifika, ön lisans programlarında yer alabilecek ders içerikleri hakkında, yapılan sınıflandırmaya uygun olarak önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aims to define the opinions of identified sample groups on essential content of ?A Shiatsu Massage Training Program?.Figurative method was employed in this study. The universe of this study is built up by Academicians, teachers, expert people operating in the relevant fields which are graduated from Hairdressing and Beauty Education Department. Sample of the research is determined randomly comprised 180 people. Research data are obtained by questionnaire. Notion of expert people and trial applications are utilized while developing the questionnaire. Numerical values and percentages of obtained data were calculated by employing statistical analysis by using SSPS 19 software. Independent sample t test and one way analysis of variance (ANOVA) were used during evaluation of the difference between groups. Tukey multi-combination test was performed in order to determine the differences obtained from ANOVA belong which group.According to results of research, it is recommended that shiatsu massage training could take place in certificate and associate degrees. The topics in accordance with the classifications which must be take place in the content of curriculum were suggested.