Petrol fiyatlarındaki artışın tüketicilerin otomobil seçimine etkisi: Elektrikli otomobiller üzerine bir uygulama
Impact of oil prices rise consumers choice cars: An application of electric cars
- Tez No: 331229
- Danışmanlar: DOÇ. DR. METEHAN TOLON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Satın Alma Davranışı, Tüketicilerin Satın Alma Davranışlarını Etkileyen Faktörler, Alternatif Enerji Kaynakları, Otomotiv Sektörü
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Doğal kaynakların giderek tükenmesi ve çevredeki dengelerin bozulmaya başlaması insanların son yıllarda çevreye olan hassasiyetlerini giderek arttırmıştır. Bu araştırmanın amacı, son yıllarda giderek artan ekonomik krizlerin ve çevreci faaliyetlerin etkisi ile tüketici satın alma davranışlarının değişip değişmediği, bu kapsamda mevcut yakıt tüketen araçlara olan bakış acısı ve bu bakış açısı içinde elektrikli otomobillerin yerinin belirlenmesine yöneliktir. Araştırmanın önemi ise petrol fiyatlarındaki artışın tüketicileri nasıl etkilediği ve elektrikli otomobiller hakkındaki fikirlerini öğrenmektir. Sonuçlar gösterdi ki çevreye olan zararlı etkilerin artmasıyla insanlar, alternatif enerji kaynaklarını kullanmaya yönelmekte ve çevreye olan bu zararlı etkileri azaltmayı düşünmektedir.
Özet (Çeviri)
Increasingly balances the depletion of natural resources and the environment in recent years, people begin to deteriorate steadily increased sensitivity to the environment. The aim of this research in recent years, with the growing impact of the economic crisis and environmental activities to change of consumer buying behavior, which in this context means the current fuel consumption viewpoint and in this perspective is to determine the location of electric cars. The importance of the study of the rise in oil prices and how it affects consumers to learn their ideas about electric cars. Results showed that the increase in harmful effects on the environment, people are turning to use alternative energy sources and to reduce the harmful effects to the environment considers it.