İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin giyim seçimlerini etkileyen faktörler
The factors that affect primary and secondary students dressing choice
  1. Tez No: 331685
  2. Yazar: NURAY KARABULUT DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CANAN DELİDUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Giyim Endüstrisi, İşletme, Clothing Industry, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Giyim, ergen, Clothing, adolescent
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mesleki Resim Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
2011-2012 yılları arasında gerçekleştirilen bu çalışmada ergenlerin giysi tercihleri, giysi alımlarındaki seçimleri ve giysi satın almadaki davranışlarına etki eden faktörler incelenmiştir. Çalışmada Adana ili Seyhan ve Çukurova ilçesindeki 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin görüşlerine başvurulmuştur.Giysi tercihleri, satın alma tercihleri ve davranışlarını belirlemek için anket uygulanmıştır. 838 öğrenci üzerinde uygulanan anketlerden elde edilen veriler analiz edilmiştir. İstatistiksel analizler SPSS 16.0 paket programı ile yapılmış olup ki-kare testi ve bağımsız örneklem t-testi uygulanmıştır.Çalışma sonucunda ergenlerin giysi tercihleri, satın alma davranışları ve tercihleri hakkında oldukça önemli bulgular elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study conducted between the years of 2011-2012, the factors that affect the preferences of clothing, choices, buying of clothing and the behaviors about purchasing of clothing were examined. At this study eighth and twelfth grade students have been used.For detecting the clothing preferences, buying preferences and behaviors, a questionnaire was conducted. The questionnaire was conducted on 838 students and the results were analyzed. Statistical analyses have been done with SPSS 16.0 package programme and chi-square test and independent samples t-test were used for analyses.As a result of this study, very important results were obtained about clothing preferences, buying behavior and preferences of the adolescents.